Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Asiel doet katten voor vrije gift weg

 
Post datum: 7/23/2005    Door: admin    2767 keer bekeken    
 
ENSCHEDE - Een dier noodgedwongen laten inslapen, dat nooit! Maar het water staat het Dierenopvangcentrum (DOC) Enschede wel tot aan de lippen. Vanaf vandaag kunnen liefhebbers een asielkat afhalen ‘tegen elk aannemelijk bod’.

De situatie is extreem. ‘Zo erg is het nog nooit geweest’, verzucht DOC-beheerder Aloysia Verkerk. Ze vindt het verschrikkelijk, maar heeft geen enkele keus. Vanaf vandaag kunnen kattenliefhebbers een kat of poes in het asiel afhalen tegen betaling van een vrije gift. ‘Ja ook als iemand een euro betaalt, mag’ie een kat meenemen.’

Dat geeft al aan hoe hoog de nood is, want normaal gesproken moet daar 57,50 voor worden neergeteld. Het DOC maakt die kosten voor het inenten, chippen en castreren dan wel steriliseren.

Alle kattenverblijven zitten tjokvol. In ruimten waar normaal vijftien dieren zitten, vliegen nu 22 beesten elkaar in de haren. Ruim 130 katten verblijven op dit moment in het DOC, waarvan sommigen al langere tijd. De dierenambulance blijft maar nestjes jonge katten afleveren.

Intussen staan al zo’n veertig katten op de wachtlijst. Vooral de afgelopen twee weken is het weer flink raak. Het enorme aanbod is volgens Verkerk onder meer te wijten aan de economische recessie waardoor de mensen onder meer ook besparen op dierenartskosten door de poes niet te laten steriliseren.

De ‘afhaalacatie’ geldt tot 6 augustus en met name voor de wat oudere katten en poezen en de dieren die al langer te gast zijn in het DOC. ‘We hebben ook zeker zestig kittens, maar die krijgen de mensen alleen mee voor de normale prijs. Zo’n klein katje wil iedereen wel’, zegt Verkerk.
 
  Jonge katjes massaal gedumpt
  Blogs openen jacht op Belgische kattenkillers
  Poes en kittens bij Twickel gedumpt

Gerelateerd

Met einde vakantie stroomt dierenopvangcentrum nog niet leeg

Opendeurdag bij Dierenopvangcentrum Waterland

Geen groot dierenopvangcentrum in Zeeland

Kat laten inslapen is onbespreekbaar

Ik ben noodgedwongen wakker gebleven

  

In onze shop
4 kg Kattovit droogvoer + 6 x 85 g Kattovit natvoer gratis!
Kattovit kattenvoer is een op wetenschappelijke basis ontwikkelde speciaalkost voor katten. Dit kattenvoer werkt doelgericht tegen specifieke storingen zoa...
EUR 22.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed