Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Jonge katjes massaal gedumpt

 
Post datum: 7/23/2005    Door: admin    2563 keer bekeken    
 
In kelders, onder bomen, tussen struiken en soms zelfs onder een motorkap. Huiskatten worden - vooral in de zomervakantie - overal gedumpt.

Ze moeten noodgedwongen als zwerfkat door het leven. Stichting Zwerfkatten Rotterdam kan het aantal niet meer aan en is driftig op zoek naar baasjes.

Voor het eerst in het 25-jarig bestaan van het zwerfkattenwerk heeft Stichting Zwerfkatten Rotterdam meer katten dan ze kan plaatsen. Met ruim 35 katten in haar opvang in Prinsenland en 45 katten ondergebracht bij gastgezinnen is de stichting overbelast. ,,Normaal gesproken wisselen de katten elkaar sneller af. Een zwerfkat wordt gevangen, gecastreerd, en als hij niet meer in een gezin valt te plaatsen door zijn schuwe karakter, zetten we hem weer op dezelfde locatie uit,'' legt Ineke Jochims, directrice van de stichting, uit.

De vakantieperiode, waarin de vraag naar katten gering is, maakt het probleem urgent. De ruim twintigduizend katten, die ongecastreerd rondzwerven in Rotterdam, zitten intussen niet stil. Om de haverklap wordt er een nest met kittens gevonden. De stichting vreest voor een kattenoverschot. Onder normale omstandigheden vangt de stichting de katjes en worden de jonkies - zij zijn nog niet verwilderd - gesocialiseerd en kunnen ze hun verdere leven als huiskat genieten.

,,We treffen de kittens overal aan,'' vertelt Jochims, terwijl ze een jong bruin katje uit zijn kooi tilt. Het katje genaamd Smurf is zich niet bewust van zijn onzekere toekomst. ,,Vorige week trof een vrijwilliger nog een kitten aan onder een motorkap van een auto,'' gaat Jochims verder. ,,Een dag later vonden we een moederpoes met kittens verscholen in een oud busje.''

De directrice ziet een verband tussen de vele verhuizingen in de stad en het kattenoverschot. ,,Veel wijken worden afgebroken en vaak laten bewoners hun kat daar achter.'' Ook is er in deze tijden van bezuiniging volgens haar geen geld voor verzorging en castratie van het huisdier. Op een nest kittens zitten veel eigenaren al helemaal niet te wachten.

De stichting is officieel geen asiel, maar voor 99 euro is het katje, inclusief inentingen, castratie en een chip, toch op te halen.

www.zwerfkattenrotterdam.nl
 
  Blogs openen jacht op Belgische kattenkillers
  Poes en kittens bij Twickel gedumpt
  Heksen, katten en een Romein met gouden helm

Gerelateerd

Gekneveld katje gedumpt in glascontainer

Belg dumpt massaal dieren op internet

Kittens gedumpt in stromende regen

Zes katten gedumpt bij De Hof van Ede

Hond en katten gedumpt bij Dierentehuis


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 7/31/2015 9:13:40 AM   Gepost door: linda
Ik ben ook een nestje met kittens kwijt, tien dagen oud. Ik heb ze niet gedumpt, en de moeder ook niet. Ik was op vakantie en had voor inwonende oppas gezorgd. Alles ging goed totdat ze tien dagen oud waren en het nest verplaats werd naar de woonkamer ineen kast waar ze al eerder nestjes heeft grootgebracht. Die nacht of ochtend zijn ze verdwenen en niet terug gevonden. Mogelijk naar buiten verplaatst en gevonden moeder kan ze niet vinden loopt al vier dagen te zoeken net als wij. Ik heb alle instanties benaderd en dat zijn er nogal wat. Het zou fijn zijn als dat wat meer geco#246rdineerd zou worden....Niet alle asiels hebben tijd om AMivedi te informeren en omgekeerd en gaat lange tijd overheen voor ze op internet gezet worden mede door quarantaine etc.

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed