Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Zorg van Dierenambulance Gouda maakt mensen blij

 
Post datum: 12/8/2004    Door: admin    4213 keer bekeken    
 
In de zomer is het druk voor de Dierenambulance Gouda. Maar een ordinaire zaterdagmiddag in december blijkt ook makkelijk gevuld met dieren- en bijkomstig mensenleed. 'Het is dankbaar werk', zegt Joost van Hoof, een van de medewerkers die in onzekerheid over zijn baan verkeert.

GOUDA - De zaterdagmiddagdienst van Janneke Meulendijks (Gouda, 21 jaar) en Joost van Hoof (Schoonhoven, 30) eindigt met een kattenlijkje. Een 'hp' in de code die de medewerkers van de Dierenambulance Gouda gebruiken, een 'huispoes'. "Je weet nooit wat je aantreft", zegt Joost eerder op de middag in de moderne behuizing van de dierenambulance aan de Ambachtsstraat.

De goed geoutilleerde bedrijfsruimte die tweeŽneenhalf jaar geleden is betrokken, moet binnenkort wellicht worden verlaten. De huurachterstand is de afgelopen maanden tot een astronomisch bedrag opgelopen, zegt Leo Hoek van Dijke op persoonlijke titel. "Mede doordat de gemeente Gouda al maanden geen rekeningen heeft betaald. We willen de huur wel betalen, maar we hebben geen inkomsten."
Zijn baan, een id-baan, staat ook, evenals die van vijf andere medewerkers op het spel. Ook dat is een gevolg van Gouds beleid, zegt Leo. De banen zouden behouden kunnen worden door de tarieven voor de ritten te verhogen, meent hij, maar dat mag niet van Gouda. Die vindt de kosten voor de ritten met kadavers en zorgbehoevende wilde dieren hoog zat. Leo: "Wij leggen op elke rit toe."

Ook Joost, deze zaterdagmiddag chauffeur van dienst op een van de twee ambulances waarover de Dierenambulance Gouda beschikt, weet niet of hij over een paar maanden nog een baan heeft. "Mijn wiw-contract is in september voor een half jaar verlengd. Daar heb ik wel flink voor moeten bellen en regelen. Ik ben nu aan het rondkijken, want het is heel onzeker en ik wil toch werken."

Het zijn problemen waar de 34 vrijwilligers, de acht id-ers en de tien wiw-ers en wsw-ers van de dierenambulance zich liefst zo min mogelijk druk om maken. Hun belang ligt bij de dieren in de Goudse regio die hun zorg behoeven. Omdat, zoals Janneke dat zegt, ze vindt dat dieren die dat zelf niet meer kunnen, verzorgd moeten worden. "En je maakt mensen blij omdat wij hun huisdier redden."

Aan de dode kat in Reeuwijk valt niet veel meer te redden. Toch blijkt de eigenaar verheugd over de aangeboden diensten van Janneke en Joost. Zijn poes is aangereden en de Reeuwijker wil zijn gehavende huisdier niet meer zien. Janneke en Joost halen de poes op en geven de Reeuwijker rustig de tijd om na te denken over hoe verder. Een crematie kost 55 euro, de poes kan ook voor 3,10 euro mee naar de destructie. Voor honden, zwaarder dan 5 kilo, pakken de kosten hoger uit.

Het is het laatste ritje, vlak voor zessen. De dienst begint rond 14 uur ook met een lijkje, van een 'hh', een huishond dus. Een kleintje, dat Janneke en Joost ophalen bij dierenartsenpraktijk Baerveldt & Schuur aan de Groenhovenweg in Gouda. Onderweg vertelt Janneke over de 'gekke' week die de medewerkers achter de rug hebben. Er kwamen eendenkuikentjes binnen die veel te laat in het seizoen zijn geboren, een boomkikkertje dat verstopt zat tussen het fruit van een winkel en Sinterklaas moest naar een school worden gereden, omdat de schimmel ziek was. Met uitzondering van de Sint en zijn schimmel kregen de dieren opvang aan de Ambachtsstraat, waar ook vogels, eekhoorns, egels, knaagdieren verblijven tot ze zijn aangesterkt. Honden en katten worden vervoerd naar het dierenasiel, aan de Groenhovenweg.

 
  Dierenarts vol woede na mishandeling kat
  Gedumpte dieren ten dode opgeschreven
  Explosieve groei aantal asieldieren

Gerelateerd

Topdrukte bij Dierenambulance door vakantie

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

'Katten maken mensen gek'

Nieuw soort kat voor mensen met allergieŽn

  

In onze shop
Hagen Catit Drinkfontein 3 l
Net zoals wij mensen hebben ook dieren water nodig om te overleven. Het lichaam van een kat of een hond bestaat voor ongeveer 70% uit water. Als u uw huisd...
EUR 45.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed