Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Zegge zoekt naar de negen levens

 
Post datum: 7/6/2005    Door: admin    2398 keer bekeken    
 
ZEGGE – „Jongens, vergeet niet te zingen“, roept juf Kitty, die al snel bijval krijgt van Jeanne Oerlemans, de dansjuf- . Ze concentreren zich te veel op de dans, maar ze moeten wel zingen, legt Kitty uit. Al weken repeteren de leerlingen van groep 8 van basisschool Mariadonk in Zegge hun uitvoering van de musical ‘Cats’ van Andrew Lloyd Webber.

‘De negen levens’ is een bewerking van de musical Cats door Kitty Brans. Vanaf donderdag wordt deze twee keer op de planken gebracht met een middag- en avondvoorstelling in de Nieuwenbergh. In totaal doen er dertig leerlingen van groep 8 van de basisschool Mariadonk aan mee.

„Ik heb de musical zelf bewerkt. Teksten veranderd, moeilijke woorden eruit gelaten“, vertelt Kitty. „Hij is prachtig, ik ben speciaal naar Amsterdam gegaan om naar de musical te gaan kijken. Drie keer per week wordt er pittig gerepeteerd.“

Kitty en Jeanne proberen de leerlingen te motiveren om groots te acteren zingen en dansen. „We proberen ze durf bij te brengen. Tijdens de repetitie woensdagmorgen liep een hele zwerm katten in de Nieuwenbergh. Een mix van prachtige, fanatieke, romantische, parmantige, blije katten, allemaal met hun eigen velletje.“

De leerlingen zorgen zelf voor de kostuums. Bontjassen van moeders of oma’s worden gebruikt, alles wordt uit de kast gehaald. Het is letterlijk en figuurlijk zweten geblazen.

„We benne sociaal hoor en trakteren dus graag een leuke agent op een krab in z’n kraag. We zijn de schoffies. Wij klieren en klooien graag“, zingen de katten Lorrenjopie en Scharrenelis.

Het verhaal gaat over zwerfkatten. Elk jaar komen ze bij elkaar en presenteren ze zich voor Oom Denteronium, een dikke vette kat die wordt gespeeld door Freek van Oorschot. Hij zal een kat kiezen die herboren wordt tijdens het jaarlijkse zwerfkattenbal.

Elke kat heeft z’n eigen karakter en kenmerken en wil dus op zijn eigen manier aan de negen levens komen. Ze tonen zich van de beste kant. Het zwerfkattenbal wordt onderbroken door Grissabella, gespeeld door Linda Knook, de verstote kat.

Zij wint de negen levens tot grote verbazing van Snorrescha, Demeter, Abrikoos, Rukker, Antimakassa, Sambal, Abelkouw, Wageschrik en nog veel meer katten. Het was een hele klus om de juiste kattenrol aan de juiste leerling te geven. Tijdens de repetitie bleek al snel dat de verdeling precies klopte. „Een ‘branieschopper’ heeft de rol van braniekat, een echt ‘schoffie’ heeft de rol van Lorrenjopie.


Donderdag wordt de musical opgevoerd in een middagvoorstelling voor de leerlingen van Mariadonk en een avondvoorstelling voor de ouders en grootouders.

De musical kwam tot stand door Kitty Brans met medewerking van Berry Koevoets (licht en geluid), Jeanne Oerlemans (dans), ouders (grimeren en kapsel). Jim van Dijk uit groep 8 maakte het decor samen met Paul Vergouwen.
 
  "Poema is angst voor het onbeschaafde"
  Gemeente redt Dierenasiel met gift
  Helft dierenasielen heeft wachtlijst

Gerelateerd

8 levens over: kat overleeft 44 dagen opsluiting in kast

  

In onze shop
Golden Grey Master 14 L nu met 10% korting!
Golden Grey Master Kattengrit is gemaakt uit bentoniet wat katteneigenaren graag gebruiken als kattengrit. Golden Grey Master kattengrit in Ă©Ă©n oogopslag...
EUR 10.79
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed