Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Helft dierenasielen heeft wachtlijst

 
Post datum: 7/5/2005    Door: admin    2414 keer bekeken    
 
DEN HAAG - Veel dierenasielen in Nederland zitten aan het begin van de zomervakantie al tjokvol honden en katten. Ruim de helft van de asielen werkt met een wachtlijst voor mensen die hun huisdier willen afstaan. Bij 17 procent geldt zelfs een opnamestop.

Vooral voor katten is een nijpend tekort aan opvangplekken: 41 procent van de asielen zit voor deze dieren vol. In ruim een kwart van de asielen waren half juni ook alle hondenhokken al gevuld, zo bleek maandag uit cijfers van de Dierenbescherming.

De asielen krijgen de vakantiedrukte nog te verwerken. Vakantiegangers, die geen oppas voor hond of kat kunnen vinden, laten hun huisdieren soms achter.
 
  De Hoge Veluwe lanceert eigen poemavangteam
  Gentse poezenboot maakt water
  Dierenasiel barst uit zijn voegen

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend

Wilde kat sluipt Nederland binnen

  

In onze shop
Krabpaal karton slang
Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat ...
EUR 19.17
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed