Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kans voor kerkhof huisdieren

 
Post datum: 6/20/2005    Door: admin    2491 keer bekeken    
 
Weert - De aanleg van een dierenbegraafplaats aan de Diesterbaan in Weert is een stapje dichterbij gekomen. De gemeente Weert heeft het eindverslag voor de inspraakprocedure vastgesteld met positief resultaat voor de initiatiefnemer.

De inspraakprocedure was nodig, omdat initiatiefnemer J. Huijsmans uit Grathem op de begraafplaats aan de rand van het natuurgebied De IJzeren Man ook een dienstgebouw wil bouwen. Daarin komen een ontvangst-, opslag en werkruimte. B en W van Weert gaan voor dit dienstgebouw nu een verklaring van geen bezwaar bij de provincie aanvragen.

Huijsmans probeert al sinds 1999 voor zijn dierenbegraafplaats, grenzend aan het mobilisatiecomplex van de Koninklijke Landmacht, medewerking van de gemeente Weert te krijgen.

De begraafplaats, waarvan het terrein inmiddels al is aangeplant, wordt achtduizend vierkante meter groot. Er kunnen kleine huisdieren als honden en katten in standaardgraven, maar ook grotere huisdieren, begraven worden.

Huijsmans rekent bij de start op tweehondend tot driehonderd begravingen jaarlijks. Een aantal dat volgens de initiatiefnemer zeker zal stijgen, omdat het cremeren van huisdieren steeds duurder wordt.

,,Wij willen het begraven als reŽel alternatief voor de groepscrematie aanbieden. En dat voor een tarief vergelijkbaar met wat een groepscrematie van een huisdier momenteel kost'', aldus Huijsmans.

De oud-Weertenaar wilde aanvankelijk op het terrein ook een dienstwoning en een klein crematorium bouwen. Het Weerter stadsbestuur maakte de initiatiefnemer echter direct duidelijk geen dienstwoning of crematorium bij het dierenkerkhof toe te staan. Volgens B en W 'omdat de levensvatbaarheid van het project nog te onzeker is.'

Een procedure die Huijsmans tegen die Weerter weigering bij de Raad van State startte, verloor hij in 2002. Met de gemeente Weert was ook de Raad van State van oordeel dat eerst moet blijken dat het dierenkerkhof levensvatbaar is.

Huijsmans heeft inmiddels een aanvraag voor een bouwvergunning voor het dienstgebouw bij de gemeente ingediend. Hij hoopt volgend voorjaar met de bouw te kunnen starten.

,,In had gehoopt twee jaar geleden al echt aan de slag te kunnen gaan. Nu we al zo lang proberen om dit project van de grond te krijgen, maakt dat beetje extra vertraging ook niets meer uit. Als je al ruim zes jaar met een plan bezig bent, werp je de handdoek niet zo snel meer in de ring.''
 
  Onzinnig advies over chippen huisdieren
  Hoop heisa om poema onnodig
  Chippen huisdieren werkt tegen dierenleed

  

In onze shop
Integra Protect Struvit Kattenvoer 6 x 100 g
Struvit stenen zijn blaas- of urinestenen die uit fosfor, magnesium en ammonium bestaan en kunnen optreden door een bacteri√ęle infectie of bij een genetis...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed