Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Onzinnig advies over chippen huisdieren

 
Post datum: 6/20/2005    Door: admin    2601 keer bekeken   
bron link 
 
Den Haag - De Dierenbescherming is verbijsterd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf van vandaag waarin gesteld wordt dat het verplicht chippen van dieren dierenleed niet zou voorkomen. Dit stelt een adviesorgaan van de overheid in een rapport in het kader van het project 'Bruikbare rechtsorde', dat vandaag in de ministerraad wordt besproken. Het advies zou worden gewogen door minister Veerman van LNV en het door hem ingestelde Forum Welzijn Gezelschapsdieren (FWG). Dit Forum komt in oktober met haar advies. Organisaties die participeren in het Forum, zoals de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en brancheorganisatie Dibevo, hebben al eerder aangegeven voorstander te zijn van verplichte identificatie en registratie van onder meer honden en katten.

'Het advies dat nu op straat ligt, staat haaks op het brede maatschappelijke draagvlak voor het chippen van gezelschapsdieren', stelt directeur Thomas Posthumus Meyjes van de Dierenbescherming. Zijn organisatie pleit al jaren voor een verplichte identificatie en registratie van huisdieren. 'Niet in de laatste plaats omdat een gechipt dier dat in één van onze asielen belandt snel met zijn baasje herenigd kan worden', aldus Posthumus Meyjes. Volgens de Dierenbescherming is het chippen van honden daarnaast een zeer belangrijk instrument in de strijd tegen malafide hondenhandelaren. Als er niet wordt gechipt, wordt het volgens de Dierenbescherming onmogelijk voor opsporingsdiensten om louche handelaren en fokkers aan te pakken.

Ook kan het chippen van honden een belangrijk instrument zijn bij het in kaart brengen van bijtincidenten. Nu bestaat een volkomen willekeurig beleid waarbij totaal onschuldige honden zonder pardon worden afgemaakt in het kader van de Regeling Agressieve Dieren uit 1993.
 
  Hoop heisa om poema onnodig
  Chippen huisdieren werkt tegen dierenleed
  Zorg voor hond en kat kan beter

Gerelateerd

Huisdier vaak aanleiding tot burenruzie

Sterilisatie van huiskatten verplicht in België?

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Nu chippen met korting

Dierenbescherming geeft korting op chippen kat

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed