Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Bekendmaking resultaat zwerfkatten-actie

 
Post datum: 6/4/2005    Door: admin    2248 keer bekeken    
 
Directeur Thomas Posthumus Meyjes van de Dierenbescherming maakt a.s. dinsdag 7 juni om 10:30 uur in Eck en Wiel aan de Rijnbandijk 6a de totaalopbrengst bekend van de actie 'Klik voor Blik' ten bate van zwerfkatten. Bij de overhandiging zullen enkele (gekooide) zwerfkatten van de werkgroep Zwerfkat Dierenbescherming Rivierenland aanwezig zijn.

Op de site, www.dierenbescherming.nl, heeft de Dierenbescherming onder het motto 'Klik voor blik' deze week het publiek gevraagd massaal geld te doneren. Met het geld worden blikken voer voor zwerfkatten gekocht. 'Uw huisdier goed gevoed?' is de centrale vraag tijdens de 'Week van het Huisdier' en voor de Dierenbescherming aanleiding om aandacht te vragen voor de tienduizenden katten in Nederland die hun voedsel dagelijks zélf bij elkaar moeten scharrelen. Met een minimale donatie van vijf euro kunnen al tien blikjes kattenvoer worden aangeschaft. De 'Week van het Huisdier' duurt van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni. De actie loopt nog door tot en met zondag.

Met de opbrengst van de actie kunnen de werkgroepen Zwerfkat Gouda, Zwerfkat Dierenbescherming Rivierenland en Zwerfkattenopvang Dierenbescherming Assen kattenvoer aanschaffen. De werkgroepen zorgen ervoor dat verwilderde katten worden gevangen, gecastreerd en teruggezet. Op deze wijze wordt de populatie onder controle gehouden en wordt voorkomen dat ze verder groeit. Zwerfkittens worden veelal ondergebracht bij gastgezinnen, die de dieren socialiseren. Vervolgens kan voor hen een nieuw baasje worden gezocht.

Het kattenoverschot in Nederland heeft inmiddels geleid tot een serieus zwerfkattenprobleem. Met name in de grote steden zorgt dit voor veel overlast en dierenleed. Hoeveel zwerfkatten Nederland heeft is moeilijk te zeggen, maar van de Rotterdamse regio is bekend dat het alleen daar al om zo'n 20.000 dieren gaat. Landelijk wordt uitgegaan van zo'n 150.000 dieren Meestal betreft het 'ongewenste' huiskatten. Doordat nog te weinig mensen hun kat laten castreren onstaat een overschot aan kittens, die vervolgens worden gedumpt. Komen ze in het asiel dan behoort herplaatsing tot de mogelijkheden. Gebeurt dat niet, dan zal het katje verwilderen en steeds schuwer worden. Als het dier vervolgens geslachtsrijp is, dijt de populatie verwilderde katten weer verder uit. Deze dieren zorgen voor overlast, maar lijden zelf ook onder ziektes, verwondingen, honger en vergiftiging.
 
  Acht weken een plekje om te spinnen
  Geef hond of kat een aai in plaats van snoep
  Amerikaanse dierenbaasjes trekken massaal naar rechtbank

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

Sterren en Dierenbescherming vieren samen Werelddierendag

Ontslagen bij Dierenbescherming na dood kat

  

In onze shop
Animonda vom Feinsten Adult Kattenvoer 6 x 100g
Animonda vom Feinsten Adult kattenvoer uit uitsluitend bijzonder zorgvuldig geselecteerde vleessoorten, zonder saus. Met duidelijk meer vlees per soort. Co...
EUR 3.69
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed