Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Amerikaanse dierenbaasjes trekken massaal naar rechtbank

 
Post datum: 6/2/2005    Door: admin    2214 keer bekeken    
 
Meer en meer Amerikaanse dierenvrienden stappen naar de rechtbank en eisen een schadevergoeding van de persoon of de instelling die verantwoordelijk is voor de dood van hun favoriete huisdier. Zo ontving de 71-jarige Paula Roemer een schadevergoeding van 45.480 dollar nadat haar kat Yofi was verscheurd door de hond van de buren. De "emotionele waarde" van Yofi werd geschat op 30.000 dollar. Daarbovenop kwam nog eens 15.000 dollar voor het verdriet dat de dood van Yofi teweegbracht bij mevrouw Roemer en 480 dollar voor de crematiekosten.

Cursus

In CaliforniŽ kreeg de eigenaar van een gekruiste labrador, die stierf ten gevolge van een verkeerde diagnose, 39.000 dollar toegewezen: 9.000 dollar voor de medische kosten en 30.000 dollar voor de emotionele waarde van de hond. Deze vorm van dierenbescherming neemt zodanig grote proporties aan in de Verenigde Staten dat zowat 40 universiteiten reeds een cursus recht aanbieden met betrekking tot dit onderwerp.

Open rechtbanken

"Vroeger waren de mensen beschaamd om dergelijke zaken voor de rechter te slepen. Ze vreesden dat men hen gek zou verklaren en dat niemand naar hen zou luisteren. Ze hadden het vaak ook moeilijk om een advocaat te vinden", aldus advocaat Karp, die reeds aan een honderdtal van dergelijke dossiers heeft gewerkt. "De jongste jaren staan de Amerikaanse rechtbanken meer en meer open voor het feit dat wij ons leven delen met een hond of een kat".

Dierenarts duurder

Geen enkele zaak waarin zulke aanzienlijke schadevergoedingen werden toegekend, werd echter in beroep bevestigd, aldus Richard Cupp, professor in het recht aan de universiteit van Pepperdine (CaliforniŽ). "Als we gaan beginnen met het toekennen van dergelijke hoge schadevergoedingen, dan zullen de prijzen van de dierenartsen bijvoorbeeld enorm de hoogte in gaan, omdat zij genoodzaakt zijn een verzekering aan te gaan", zo luidde het. Volgens Steven Wise, een advocaat uit Boston, is het niet meer dan normaal dat de dierenartsen verantwoordelijk worden gesteld voor hun fouten. Ze vragen immers meer dan genoeg geld voor de verzorging van uw huisdier.
 
  Al 14.000 euro korting om je kat te laten klonen
  Kat ingemetseld onder nieuwbouwflat
  Mogelijk toch EU-verbod op honden- en kattenbont

Gerelateerd

Tijgertje blijft favoriete kattennaam

Belg dumpt massaal dieren op internet

Kroatische dierenvrienden in het nauw

Honden en katten massaal gedumpt op internet

Katten massaal kopje onder in vaart Oosterzee

  

In onze shop
Nip stick
Haal de echte tijger in uw kat naar boven met de Nipstick! Potent Noord Amerikaans kattenkruid olie zorgt ervoor dat de Nipstick moeilijk te weerstaan is. ...
EUR 5.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed