Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Gemeente wil asiel en hulp dieren op één plek

 
Post datum: 5/31/2005    Door: admin    2035 keer bekeken    
 
Den Helder - De gemeente wil de diverse asielen voor dieren concentreren op één plek. Het vogelasiel en de zwerfkattenopvang moeten verhuizen naar het terrein waar al dierenasiel 't Schuthok is gevestigd. Ook de Dierenambulance krijgt daar onderdak.

Sinds vorig jaar werken de instanties al samen in de Stichting Platform Dierenwelzijn. Dat werd opgericht op verzoek van de gemeente, die het handiger vindt om met een collectief zaken te doen dan met aparte organisaties. Het platform hield onder meer een gezamenlijke collecte.

Nu zijn 't Schuthok, vogelasiel De Paddestoel en de zwerfkattenopvang De Kattenboet nog op verschillende locaties gevestigd. De Dierenambulance heeft helemaal geen eigen stek. De bedoeling is om al volgend jaar te starten met de bouw van een nieuw vogelasiel, zwerfkattenopvang en een dierenambulancepost. Dat kan op de gemeentegrond die dierenasiel 't Schuthok omgeeft, aldus wethouder E. Vos.

Directe aanleiding voor de verhuizing vormen de financiële problemen van het vogelasiel. Dat heeft al jaren moeite om het hoofd boven water te houden en de gemeente moet jaarlijks bijspringen, omdat anders de personeelskosten niet betaald kunnen worden. ,,En wat als de beheerster ziek wordt? Als er verschillende asielen bij elkaar zitten, kan er personeel worden uitgewisseld'', aldus Vos.

Bovendien kunnen voorzieningen zoals een instructiezaal en kantine worden gedeeld en wordt het complex interessant voor rondleidingen.

Mogelijk komt er ook een pension voor vogels. ,,Daar is vraag naar en het kan weer voor wat extra inkomsten zorgen.''

't Schuthok vierde zaterdag de officiële erkenning door de landelijke Dierenbescherming. Het asiel voldoet na een ingrijpende verbouwing aan alle kwaliteitseisen en behoort daarmee tot de koplopers in het land. Van de 105 asielen in Nederland zijn er nog slechts zeventien erkend.

Den Helder onderscheidt zich met de groepshuisvesting van honden, prees landelijk voorzitter R. Buddenberg, die een cheque van tienduizend euro overhandigde als bijdrage in de verbouwingskosten. Als het kan, krijgen de roedeldieren gezelschap van een soortgenoot. Momenteel zitten er, naast de nodige katten en konijnen, twintig honden in het asiel.

De drukte heeft te maken met de naderende vakantie, maar daarnaast is geldgebrek een veelgehoorde reden om afstand te doen, aldus A. Craane, voorzitter van 't Schuthok.
 
  Muizenwedstrijd bij beroemde brouwerij
  Steun zwerfkatten en `Klik voor blik`
  Instanties steggelen over ruimen kadaver

Gerelateerd

Nieuw contract gemeente over opvang zwerfdieren

  

In onze shop
Hide/seek krabpaal gotcha 27x27x40
Dit krabmeubel geeft een extra prikkel aan uw kat. De bodemplaat bevat namelijk diverse verstopte pluche ballen, die uw kat kan vinden door met zijn pootje...
EUR 19.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed