Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Polderzicht al 25 jaar geliefde plek

 
Post datum: 5/30/2005    Door: admin    2271 keer bekeken    
 
BERGHAREN - 'Al 25 jaar verzorgen Jos en Marian met liefde en plezier de vakantie van uw huisdier', luidt de boodschap op een spandoek voor Dierenhotel Polderzicht in Bergharen. Een jubileum om niet zomaar voorbij te laten gaan. Het dierenhotel ligt aan de rand van Bergharen, nog geen twintig meter verwijderd van het bordje dat het verkeer welkom heet in 'het bruisend rustpunt van Maas & Waal'.

Niet alleen het spandoek herinnert voorbijgangers aan de feestelijke week voor Polderzicht. Rijen wapperende vlaggetjes completeren het vrolijke bermbeeld. Voor de ingang is een welkomsthaag opgesteld met daaraan foto's van vaste hotelgasten.

Eenmaal binnen geeft de wachtkamer een prelude op de dierenliefde van de familie Martens. Via een eervolle oorkonde, getekend op werelddierendag 1995, prijst de Dierenbescherming Marians werk. Een stukje verder prijkt een collage met foto's van medewerkers met honden.

25 jaar is een lange tijd, weet Marian Martens. Dat de dierenopvang noopt tot hard werk en lange dagen, beseft ze eveneens, maar neemt ze als liefhebber op de koop toe. "Ik ben 25 jaar geleden begonnen, in eerste instantie heel klein. Het initiatief is ontstaan vanuit de liefde voor honden in het algemeen en Duitse herders in het bijzonder." Oude liefde roest niet. Nu, een kwart eeuw later, lopen er in huize Martens zes eigen Duitse herders rond. Polderzicht biedt niet alleen onderdak aan honden. Ook katten kunnen genieten van de gastvrijheid. Toch domineren de honden. "De kattenopvang hebben we vooral opgezet voor mensen die beide huisdieren hebben. Die hoeven hun toevlucht zo niet bij twee verschillende pensions te zoeken", vertelt Martens.

Gemiddeld wordt het dierenhotel bevolkt door ruim zestig honden en een kleine vijftien katten. Er zijn weliswaar rustige periodes eind november en de sinterklaasweek maar twintig honden verblijven er altijd. De kracht van Polderzicht zit volgens Marian Martens in heel fundamentele dingen: "Wij zorgen ervoor dat mensen een goed verzorgde hond terugkrijgen. Daar wordt waarde aan gehecht". De dieren wennen snel aan hun alternatieve verblijfplaats. "De eerste keer kunnen honden onrustig op de nieuwe omgeving reageren, maar dat is meestal snel voorbij. Honden die regelmatig terugkeren, zijn blij als ze hier weer zijn", aldus Martens. Het heeft het Bergharense pension inmiddels een aanzienlijke kring vaste klanten opgeleverd. Het blijft niet bij mensen uit de regio. Noordwijk, Utrecht, Amsterdam, Zutphen, uit het hele land vertrouwen dierenbezitters op Polderzicht om ook hun hond of kat prettige vakantiedagen te bieden.
 
  Kattenmuseum in Amsterdam telt zeven levens
  Ook onze huisdieren zijn vaak veel te dik
  ‘Gekidnapte’ poes Toddie weer terecht

Gerelateerd

'Onvoorwaardelijke liefde voor dieren'

Hond en kat mee op vakantie levensgevaarlijk

Met einde vakantie stroomt dierenopvangcentrum nog niet leeg

‘Vlak voor vakantie iedereen ineens allergisch’

Poes of Hond ziek: Weg vakantie

  

In onze shop
Valeriaan-Kattenspeelkussen Patchwork-Uil
Het kussen met de welzijns-geur wordt snel de lievelingsvriend van uw kat! De zachte stof is met veel dinkel en 8 gram hoogwaardige valeriaan gevuld. De aa...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed