Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Rampenplan ook voor dieren

 
Post datum: 5/13/2005    Door: admin    1823 keer bekeken    
 
Den Haag - De Dierenbescherming, dierenambulanmces en de overheid werken aan een 'dierenhulp-rampenplan', dat onderdeel moet worden van de gemeentelijke rampenplannen. Dieren verdienen net zo goed als mensen gestructureerde hulp bij calamiteiten, vinden zij.

Vertegenwoordigers van het ministerie van Binnenlandse zaken, de Dierenbescherming, de Federatie Dierenambulances Nederland, de brandweer en Vereniging van Nederlandse Gemeenten overleggen hoe de dierenhulpverlening bij rampen kan worden gestroomlijnd.

Aanleiding voor het 'dieren-rampenplan' zijn de ervaringen bij de vuurwerkramp in Enschede, vandaag exact vijf jaar geleden. Na de vuurwerkexplosie kwamen dierenambulances uit heel Nederland naar het rampgebied op verzoek van de landelijke inspectiedienst van de dierenbescherming. Zij haalden zo'n 1700 levende dieren uit het gebied.

,,In Enschede verliep dat goed, maar dat was meer geluk dan wijsheid,'' aldus Bram de Jong van de Federatie Dierenambulances Nederland. Hulp aan dieren zou in een rampenplan moeten worden geregeld. Zo kan in een rampenplan komen te staan hoeveel dieren in een gebied aanwezig zijn en wat de beschikbare opvangmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld asiels en dierenspeciaalzaken. Een concept-plan van de werkgroep is waarschijnlijk eind dit jaar klaar.
 
  Noodkreet aan burgemeester over dode poes
  Dierenopvang ít Noordbroek viert feest
  Vogeltjes en Jewel leven in vrede naast elkaar

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

Sterren en Dierenbescherming vieren samen Werelddierendag

Ontslagen bij Dierenbescherming na dood kat

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed