Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

De kat heet Poes, de hond heet Max

 
Post datum: 5/9/2005    Door: admin    2678 keer bekeken    
 
DEN HAAG - Max blijft de meest populaire hondennaam, maar Rakker en Lady raken langzaam maar zeker uit de gratie. Na Max zijn tegenwoordig Beau, Boris, Spike en Kyra de populairste hondennamen. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren.

Ook bij de kattennamen heeft de nummer één, Poes, zijn plaats weten te behouden. Op plaats twee en drie staan traditionele toppers als Tommy en Tijger(tje). Direct daarna komen Minoes en Simba, namen die in opmars zijn na hun optredens in de film- en musicalwereld. Het aantal honden en katten blijft nog steeds toenemen. Het aantal honden groeide in 2004 met 1,76 procent naar 1,76 miljoen. Het aantal katten nam nog meer toe: met vijf procent naar 3,3 miljoen. Die groei wordt vooral veroorzaakt doordat huisdieren ouder worden, omdat hun baasjes meer aandacht hebben voor hun gezondheid en voeding.

De groei van het aantal honden was het sterkst bij gezinnen met kinderen. Bijna een op de drie gezinnen met kinderen van vijf jaar en ouder heeft een hond. Jonge een- en tweepersoonshuishoudens daarentegen hebben een voorkeur voor katten. Aan het onderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd, hebben vijftienduizend huishoudens meegedaan.
 
  Forse uitbreiding dierenambulances Nederland
  Herbert heeft oorontsteking
  Kampen wil zwerfdieren uit NOP

Gerelateerd

Lucky blijft bazin redden

Tijgertje blijft favoriete kattennaam

Alle hulp blijft welkom voor de Poezenboot

Dood katten blijft mysterie

Dierentehuis De Wagenrenk blijft open

  

In onze shop
Krabpaal karton slang
Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat ...
EUR 19.17
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed