Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Forse uitbreiding dierenambulances Nederland

 
Post datum: 5/7/2005    Door: admin    2749 keer bekeken   
bron link 
 
Apeldoorn - Vandaag zaterdag 7 mei overhandigt de Wilhelmina Davyt-Keuchenius Stichting (WDK) 17 dierenambulances aan diverse landelijke stichtingen en verenigingen. Om 12.00 uur zal op het terrein van Ford Gerritsen Apeldoorn aan de Paramariboweg 84 9) TV dierenarts Henk Lommers namens de stichting, de sleutel van de eerste dierenambulance aan de Stichting Zeehondencreche te Pieterburen overhandigen. De WDK stichting wil, ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan, stichtingen c.q. verenigingen van dierenambulances in Nederland op deze wijze in staat stellen het wagenpark te moderniseren en/of uit te breiden.

'In 2006 bestaat de Stichting Wilhelmina Davyt-Keuchenius 25 jaar. Vooruitlopend op dit jubileum willen wij graag iets bijzonders doen. Nu weten wij dat de aanschaf en exploitatie van dierenambulances vaak problemen oplevert. Wij willen hen dan ook graag tegemoetkomen. Wij hebben de afgelopen jaren vrij veel dierenambulances geleverd en gefinancierd en zijn daardoor 'specialist' op dit gebied geworden. We hebben contacten met een importeur van een groot Europees merk, contacten met firma's die de inrichting en uitmonstering van de auto's kunnen verzorgen enzovoort. En wij hebben gelukkig de benodigde geldmiddelen. Wij denken dat we met dit project goed werk doen; daarom willen we ook niet wachten tot ons jubileumjaar 2006, maar nu van start gaan en het project in 2005 al afronden.' Aldus de heer David Willemsen, voorzitter van de stichting.

Voor het vervoer van zieke, gewonde, zwervende of dode dieren zijn er verschillende Dierenambulancediensten in Nederland. Velen zijn onderdeel van een afdeling van de Dierenbescherming en daarnaast is het merendeel van de ambulancediensten lid van de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN). De meeste dierenambulances bieden ook de mogelijkheid om dieren van particulieren naar een dierenarts te vervoeren. Bijvoorbeeld wanneer mensen slecht ter been zijn of omdat ze om andere redenen niet in staat zijn zelf hun huisdier te vervoeren. Bij ongevallen biedt het ambulancepersoneel altijd eerste hulp, dat in veel gevallen al afdoende is. De dierenambulances die de WDK stichting ter beschikking stelt zijn Ford Transits en door ervaringsdeskundigen uit de ambulancewereld ontwikkeld en volledig ingericht op het vervoer en de verzorging van gewonden of zieke dieren. Tot de uitrusting behoort onder meer: honden en viertal kattenkooien
schoon en vuil watervoorziening
schappen voor diverse kooien
brancard
dag en nacht verlichting en een dakafzuiging veel opbergruimtes
zwaailicht en zoeklichten
navigatiesysteem
aansluitingen voor communicatiesystemen

Voor het vervoer van zieke of gewonden zeehonden naar de zeehondencreche in Pieterburen is er een speciale uitvoering. Het vervoer van een zeehond stelt speciale eisen aan het transport, want een zeehond is erg stressgevoelig. Deze dierenambulance heeft dan ook een speciale, opklapbare zeehondenkooi.

Doel van de stichting Wilhelmina Davyt-Keuchenius is investeringen op het gebied van dierenbescherming mogelijk te maken. Zoals de nieuwbouw, verbouw of renovaties van opvangcentra of de aankoop van inventaris en auto's. Alle soorten dierenopvangcentra alsmede dierenambulances kunnen aanvragen indienen. Maar de stichting ondersteunt ook voorlichtingscampagnes en opleidingsprogramma's.
 
  Herbert heeft oorontsteking
  Kampen wil zwerfdieren uit NOP
  Hoger beroep rond verwaarlozen dieren

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend

Nieuwe aktie van de stichting Veterinair Steunfonds

  

In onze shop
Hide/seek krabpaal gotcha 27x27x40
Dit krabmeubel geeft een extra prikkel aan uw kat. De bodemplaat bevat namelijk diverse verstopte pluche ballen, die uw kat kan vinden door met zijn pootje...
EUR 19.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed