Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Wilde kat bijna in Limburg

 
Post datum: 4/27/2011    4552 keer bekeken   
Bron: Spitsnieuws 
 
De wilde kat staat voor de deur, nu officieel, want de wilde broer van de huiskat is vlak voor de Nederlandse grens voor het eerst vastgelegd. Het dier kroop op Duits grondgebied, in het Drielandenpark op zon 25 kilometer van Limburg, voor een camera van natuurorganisatie Stichting Ark langs.
 
Het vermoeden dat wilde katten in de buurt van Nederland rondsluipen is er al langer, maar was tot nu toe nog niet bevestigd. Het herkennen van wilde katten is namelijk moeilijk.

Ze lijken qua uiterlijk veel op een verwilderde huiskat, maar dan met een dikkere staart en bredere kop. Er moet dus een expert of een opname aan te pas komen om het dier te kunnen determineren.

Een paar weken terug was al een opname van een mogelijke wilde kat gemaakt, maar door een cameramankement was het beeld te slecht om goed te beoordelen.

 
  Dierenarts Jonker lanceert nieuw verwijsconcept
  Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan
  Design voor de urban cat

  

In onze shop
Felix in Saus 6 x 400 g
Katten houden van lekkernijen in saus, want die zijn afgestemd op de speciale behoeften van uw kat. De fijne saus wordt graag uit de bak gelikt en is een l...
EUR 4.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed