Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Diervoederproducent Provimi toch geen hapklare brok voor Nutreco

 
Post datum: 4/13/2011    Door: Sandra Olsthoorn    5240 keer bekeken   
Bron: FD.nl 
 
Alle enthousiasme van beleggers ten spijt, lijkt de diervoederproducent Provimi voor Nutreco een te grote vis om toe te happen.

Een hapklare brok voor Nutreco. Zo wordt diervoederproducent Provimi (kort voor Prote´ne Vitamine Mineralen) gezien. Al een jaar of tien duiken met regelmaat de geruchten op dat het Amersfoortse Nutreco het concurrerende Provimi zal inlijven. De verkoop door Provimi van de divisie voor katten- en hondenvoer wakkert de speculaties weer aan.
 
Twee keer heeft Nutreco daadwerkelijk pogingen gedaan om Provimi, wereldmarktleider in diervoeding, te kopen. De laatste keer was in 2006. Toen viste het bedrijf er net naast. De Britse investeerder Permira ging er met de buit vandoor, voor een bedrag van naar schatting euro 1 mrd. Nutreco had te weinig geboden, maar had ook al bedenkingen bij de huisdieractiviteiten van Provimi. Die pasten eigenlijk niet in de strategie die in 2004 was ingezet en waarbij Nutreco zich vooral toelegde op agrarische dierenvoeding.
 
Dat bezwaar is uit de weg, nu Provimi de diervoederdivisie voor euro 188 mln heeft verkocht aan investeringsmaatschappij Advent International. Wat overblijft is de divisie veevoeder, die al verantwoordelijk was voor het overgrote deel van de omzet van euro 1,9 mrd.

 
  Katten ziek door onregelmatig leven
  Huisdier vaak aanleiding tot burenruzie
  Burgerinitiatief tegen dierproeven op honden en katten

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 85 g Hill's Feline portiezakjes
Hill~s Feline nu in voordelig 12-pack! Tere vleesstukjes in saus in een praktisch portiezakje. Behalve sappig vlees in een heerlijke saus krijgt uw kat met...
EUR 8.24
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed