Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten ziek door onregelmatig leven

 
Post datum: 4/8/2011    5041 keer bekeken   
Bron: Sophia vereeniging 
 
COLUMBUS - Als de omgeving van katten verandert, kunnen de dieren van streek raken. Een onregelmatig leven kan zelfs leiden tot het vertonen van ziekteverschijnselen, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. De dieren eten niet meer en moeten – zelfs als ze verder helemaal gezond zijn – braken. Dierenartsen zouden bij deze verschijnselen niet direct aan ziekte, maar aan de omgeving moeten denken, concludeert onderzoeker Tony Buffington, professor diergeneeskunde aan de Ohio State Universiteit.
 
De onderzoekers verzamelden een groep katten. De helft ervan was gezond. De andere helft was chronisch ziek: de dieren hadden het blaaspijnsyndroom. Tot verbazing van de onderzoekers vertoonden de gezonde en de zieke katten dezelfde ziekteverschijnselen als er iets in hun omgeving veranderde. De symptomen waren bijvoorbeeld te zien wanneer iemand anders voor de kat ging zorgen of de tijden wijzigden waarop de dieren eten kregen.

Lees verder 
  Huisdier vaak aanleiding tot burenruzie
  Burgerinitiatief tegen dierproeven op honden en katten
  Stichting Informatie Dierproeven tegen afschaffen dierproeven

Gerelateerd

Pleegadressen kittens omgeving Winschoten

  

In onze shop
Krabpaal monopolis 1
De krabpaal Empire Monopolis beschikt over 2 dikke robuuste sisal palen waarbij in de ene sisal paal een comfortabel kattenhuisje geďntegreerd is inclusief...
EUR 126.00
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed