Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Burgerinitiatief tegen dierproeven op honden en katten

 
Post datum: 4/8/2011    4019 keer bekeken   
Bron: PvD 
 
Vandaag heeft de Anti Dierproeven Coalitie haar burgerinitiatief gepresenteerd voor een verbod op dierproeven met honden en katten. Meer dan 75.000 honden en 30.000 katten zijn in Nederlandse laboratoria gebruikt voor experimenten tijdens de afgelopen decennia. Ruim 57.000 mensen hebben hun handtekening onder de petitie gezet waarin de Tweede Kamer wordt verzocht onmiddellijk een einde te maken aan deze dierproeven.
 
Esther Ouwehand nam vanmiddag een pakket met handtekeningen in ontvangst. De Partij voor de Dieren is blij met de brede ondersteuning van het burgerinitiatief van de Anti Dierproeven Coalitie. Esther Ouwehand: “Een ruime meerderheid van de Nederlanders heeft grote moeite met dierproeven. De meeste partijen in de Kamer negeren dat. Het brede maatschappelijke verzet tegen experimenten op levende dieren arriveert nu in het hart van onze democratie. Complimenten!”

De Partij voor de Dieren wil zo snel mogelijk een einde aan alle dierproeven en heeft sinds haar intrede in de Kamer tal van initiatieven genomen om het aantal experimenten op dieren terug te dringen en het dierproevenbeleid in Nederland en Europa aan te scherpen. Zo is het budget voor alternatieven voor dierproeven verdubbeld en moet voortaan bij de financieren van wetenschappelijk onderzoek door de overheid vooraf worden bekeken of daar geen dierproeven mee worden gedaan.

 
  Stichting Informatie Dierproeven tegen afschaffen dierproeven
  Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel
  Dierenasiel bij pension Beestenspul

Gerelateerd

Stichting Informatie Dierproeven tegen afschaffen dierproeven

Europees verbod op honden- en kattenbont

Actie tegen dierproeven Procter & Gamble

Vrouw McCartney wil verbod op katten- en hondenbont

  

In onze shop
Animonda Carny Ocean Kattenvoer 12 x 80 g
Uw kat verheugt zich op de ~visdagen~ met de heerlijke vismaaltijden van Animonda. Er zijn verschillende varianten Animonda Carny Ocean kattenvoer, zodat e...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed