Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Stichting Informatie Dierproeven tegen afschaffen dierproeven

 
Post datum: 4/8/2011    4195 keer bekeken    
 
Aanstaande dinsdag biedt de Anti Dierproeven Coalitie de Tweede Kamer een burgerinitiatief aan, voor een verbod op dierproeven met honden en katten. De Stichting Informatie Dierproeven bepleit het tegendeel: schaf dierproeven op honden en katten niet af. Afschaffing zou betekenen dat de verdere ontwikkeling van de geneeskunde voor dieren stopt. Inderdaad, voor dieren. 65% van het proefdieronderzoek met honden en 90% van het onderzoek met katten wordt gedaan om de gezondheid en veiligheid van honden en katten zelf te verbeteren.

Ook voor de gezondheid van mensen zijn dierproeven met honden en katten van belang. Zo kunnen dankzij gentherapie op gezonde, blinde honden (géén proefdieren) vormen van blindheid bij de mens worden behandeld.

 

 
  Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel
  Dierenasiel bij pension Beestenspul
  Kat kan aan de duurzame vis

Gerelateerd

Burgerinitiatief tegen dierproeven op honden en katten

Wachten op tweede kans

Europees verbod op honden- en kattenbont

Nieuwe aktie van de stichting Veterinair Steunfonds

  

In onze shop
4 kg Kattovit droogvoer + 6 x 85 g Kattovit natvoer gratis!
Kattovit kattenvoer is een op wetenschappelijke basis ontwikkelde speciaalkost voor katten. Dit kattenvoer werkt doelgericht tegen specifieke storingen zoa...
EUR 22.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed