Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

 
Post datum: 4/4/2011    4444 keer bekeken   
Bron: Echo.nl 
 
NOORDKOP - Met het voorjaar in aantocht, roept de Dierenbescherming Kop van Noord Holland iedereen op om zwerfkatten tijdig aan te melden bij de asielen. Dat is juist nu erg belangrijk om te voorkomen dat de zwerfkatten massaal kittens krijgen en de populatie verder groeit.

'In mei leggen alle vogels een ei', maar het voorjaar is ook de periode waarin veel kittens worden geboren. Nederland telt tienduizenden zwerfkatten. Graag wil de Dierenbescherming Kop van Noord-Holland aandacht vragen voor dit zwerfkatten probleem. De Dierenbescherming roept mensen op om gevonden dieren tijdig aan te melden bij het asiel. Op deze manier kan voorkomen worden dat dieren langdurig rondzwerven en voor nageslacht zorgen, waardoor er kans is op een grote populatie verwilderde katten. Iedereen die zwerfkatten heeft gesignaleerd in de regio Kop van Noord-Holland, kan contact opnemen met:. Asiel Den Helder - 0223-631447 (voor de gemeenten Anna Paulowna en Den Helder)

Zodra de melding binnenkomt bij het asiel, zal de asielmedewerker met u overleggen wat de juiste vervolgstappen zijn. Indien de kat opgenomen moet worden in het asiel, zal er in eerste instantie in het asiel gecheckt worden of de kat gechipt is. Indien dit niet het geval is, wordt er beoordeeld of de zwerfkat te socialiseren is. Als de kat te socialiseren is, blijft de kat in het asiel en wordt er een nieuwe eigenaar voor de kat gezocht. Indien de zwerfkat te verwilderd is, zal hij/zij gecastreerd/gesteriliseerd en gechipt worden en weer uitgezet worden op de plek waar de kat is gevangen.

De ervaring leert dat het vangen, castreren/steriliseren en terugplaatsen de beste manier is om de overlast van verwilderde katten te beperken. Door de castratie zullen de dieren onder andere veel minder krijsen, sproeien en vechten en zal de populatie uiteindelijk afnemen.

 
  Dierenasiel bij pension Beestenspul
  Kat kan aan de duurzame vis
  Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Gerelateerd

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Outdoor 30 Kattenvoer
Actieve huiskatten, die een groot deel van hun dag buiten doorbrengen, lopen sneller een infectie op dan binnenkatten. Hun gedrag wordt geleid door hun nat...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed