Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenasiel bij pension Beestenspul

 
Post datum: 4/4/2011    5603 keer bekeken    
 
Katten, kleine huisdieren en honden kunnen in de toekomst worden opgevangen in dierenasiel Alphen aan den Rijn. Dierenbescherming afdeling Rijnland, Dierenhotel Hoeve Beestenspul en gemeente Alphen aan den Rijn ondertekenen op 16 maart een intentieovereenkomst om de plannen voor het asiel verder uit te werken.

De afgelopen periode hebben we intensief met elkaar gesproken, met resultaat. zegt Mieke Nieuwenhuis, voorzitter van de dierenbescherming afdeling Rijnland. Ik ben blij dat we nu deze stap zetten. vult verantwoordelijk wethouder Michel du Chatinier haar aan.

Dierenhotel Hoeve Beestenspul heeft een stal op haar terrein die verbouwd kan worden tot asiel. De gemeente stelt een bedrag beschikbaar om de stal om te bouwen tot een volwaardige opvanglocatie. Richard Buitendijk van Beestenspul: We gaan gezamenlijk bekijken hoe we de verbouwing het beste aan kunnen pakken.

Dierenbescherming, Beestenspul en gemeente spreken door het ondertekenen van de overeenkomst de intentie uit om met elkaar te onderzoeken of het dierenasiel gerealiseerd kan worden. Mieke Nieuwenhuis: Dat betekent dat we de komende periode kijken naar de juridische en financiŽle aspecten. Als het lukt om tot afspraken te komen is de volgende stap het sluiten van een realisatieovereenkomst.

In Alphen aan den Rijn wordt al lang gesproken over de realisatie van een dierenasiel.
Vanaf 1 maart 2012 is de gemeente vanuit het Honden- en Kattenbesluit verplicht om de opvang van zwerfdieren te organiseren voor de eerste 14 dagen. Wethouder Michel du Chatinier heeft de samenwerking gezocht met verschillende partijen om een geschikte permanente locatie te vinden voor het asiel binnen de gemeentegrenzen van Alphen aan den Rijn. Michel du Chatinier: Ik heb mij er hard voor gemaakt om binnen dit college te kiezen voor een lokale invulling van het dierenwelzijnsbeleid. Dat kunnen we nu waar maken. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst komt de realisatie van een volwaardig dierenasiel in Alphen aan den Rijn weer een stap dichterbij.

 
  Kat kan aan de duurzame vis
  Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam
  Vrouw rooft kat uit asiel op klaarlichte dag

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

  

In onze shop
Blad geperst catnip
Catnip, ook wel kattenkruid†genoemd, is een kruid dat katten over het algemeen†erg aantrekkelijk vinden. Happy Pet biedt†het†Catnip blad nu ook in geperste...
EUR 2.72
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed