Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Vrouw rooft kat uit asiel op klaarlichte dag

 
Post datum: 3/19/2011    Door: Anje Hoogland    5923 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM -  Een vrouw heeft vanmorgen uit Dierenasiel Amsterdam kat Alexa ontvoerd. Rond elf uur meldde de dame van tussen de 20 en 30 jaar zich met een ouderwetse dokterstas aan de balie van de opvang. Ze wilde bij de katten kijken. In de kattenkennel aangekomen mocht ze zich van een medewerker die nog een andere klant aan het helpen was alvast even oriënteren. Toen zij de vrouw even later echter wilde helpen, was zij net als Alexa verdwenen.

Op datzelfde moment hoorde een medewerker buiten tot zijn grote verbazing gemiauw uit de dokterstas van de dame komen. Hij snelde naar binnen om te vragen of deze vrouw met haar wel erg bijzondere kooi inderdaad een kat had meegekregen. Maar toen dit niet het geval bleek, was ze al per fiets gevlucht en in geen velden of wegen meer te bekennen.

Woordvoerder Max van Steijn: „We maken ons heel erg zorgen om Alexa. Als iemand zo gestoord is om een kat uit een asiel te ontvoeren, waar is ze dan nog meer toe in staat? Alexa is 13 en heel erg lief, maar wel erg angstig. We hebben haar met veel liefde, tijd en aandacht wat rustiger gekregen. Maar wat zal ze nu weer bang zijn en een stress ondergaan! Gelukkig heeft ze geen medicijnen of speciaal voer nodig, maar we moeten haar zo snel mogelijk terug krijgen.”

Normaal gesproken wordt bij de adoptie van een kat eerst gekeken of de kat plaatsbaar is. Is er een klik tussen het beest en het baasje, heeft de baas genoeg tijd, kan zij met eventuele andere huisdieren of kinderen, et cetera. Zit dit allemaal goed dan hoeft de adoptie alleen nog maar administratief en financieel (85 euro) te worden afgehandeld.

De ontvoerster droeg witte gympen, een pyjama-achtige broek met horizontale zwart met witte strepen, een rode jas en een grote oude zonnebril. Haar paarsgrijze haar zat warrig en kwam tot kinlengte. Het asiel hoopt dat oplettende burgers die iets gezien hebben contact opnemen.

 

 
  Speciale gastgezinnen gezocht voor dieren
  Katten dood en vermist in Stadskanaal
  Katten- en hondenbont populair in china

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Poezenboot Amsterdam is overvol

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 3/19/2011 11:06:04 AM   Gepost door: Lady Dawn van Carabas
Dit is alweer oud nieuws. Alexa is dankzij uitvoerige twitteracties terruggevonden in een studentenflat bij een verwarde vrouw. Afgezien van stress en niesziekte maakt ze het goed en is erg blij weer terug te zijn. De dievegge wordt hopelijk onder behandeling gesteld.

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 70 g GimCat ShinyCat Jelly
Probeer de vier lekkere smaken van GimCat ShinyCat Jelly met bijzonder heerlijke stukjes in een lekkere gelei, die daardoor bijzonder sappig en mals zijn. ...
EUR 9.16
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed