Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten- en hondenbont populair in china

 
Post datum: 3/19/2011    2847 keer bekeken   
Bron: De aziatische tijger 
 
Duizenden producten van katten- en hondenbont zijn te koop bij China’s grootste verkoopsite Taobao, tot woede van dierenbeschermers. Populair zijn vooral de broeken en hoeden van hondenbont, omdat ze de kou zo goed weren.

Jaarlijks worden volgens schattingen circa twee miljoen honden en katten gedood voor de bonthandel, vooral in China en andere delen van Azië.

Dierenbeschermers willen dat de verkoop wordt gestaakt. ”Zouden degenen die slapen op een matras dat is gemaakt ten koste van zoveel levens zich echt gelukkig en comfortabel voelen?”, vraagt een dierenliefhebber zich af in de krant Shanghai Daily.

De online winkel Taobao.com staat naar verluid vol met bontproducten, van kleding en matrassen tot speeltjes en knuffels. Vooral kortharige katten en Duitse herders zitten erin verwerkt. Zij zijn populair vanwege hun vacht. De honden en katten worden vooral in het koude noorden van China in de open lucht gefokt voor een dikkere vacht. Daarna worden ze op gruwelijke wijze gedood, aldus dierenwelzijnsorganisaties. Het vlees gaat in China veelal naar de vleesverwerkende industrie en restaurants in het zuiden van het land.

In veel Europese landen is bont van katten en honden echter verboden. Er zijn vermoedens dat Chinese fabrikanten rommelen met labels om deze regels te omzeilen. Via Taobao.com kunnen klanten buiten China in ieder geval niet zomaar bont bestellen, omdat betalen via de website alleen met een lokale rekening kan.

 

 
  Gedragstherapie……ook voor katten?
  Actie tegen kattenjacht Utrecht
  Dit zijn de drie katten van Nintendogs + Cats

Gerelateerd

Simba en Max blijven populairste katten- en hondennaam

Dieren verhuizen naar grootste asiel

EU gaat handel in katten- en hondenbont verbieden

Amsterdam krijgt grootste dierenasiel Nederland

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Maine Coon Adult Kattenvoer
Die Maine Coon - de zachtaardige reus. Met hun indrukwekkend voorkomen, de welgevormde spieren en hun dichte, zijdeachtige vacht laat de Maine Coon al op h...
EUR 52.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed