Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten zijn schattig, maar duur...

 
Post datum: 3/6/2011    Door: Roel Schilderman    2981 keer bekeken   
Bron: Publieke omroep 
 
Lief he, kittens? Ze zijn schattig, zitten op schoot, geven kopjes en ze spinnen. Maar wist je dat een kat veel geld kost? De Rekenkamer rekent uit hoeveel.

Dat mensen katten leuk vinden, blijkt wel uit het enorme aantal katten dat in Nederland leeft: maar liefst 3,3 miljoen! Bijna de helft van de huishoudens met een huisdier heeft dan ook een kat. Zij jagen hierdoor zichzelf én mensen die geen katten hebben op hoge kosten.

Eigen kosten
Voor de overkill aan schattigheid die katten brengen, moet je flink in de buidel tasten. Alleen met aankoop en aanloopkosten zoals inentingen ben je al gemiddeld 400 euro kwijt. Een kat eet in zijn leven zo'n 364 kilo aan brokjes. Met een gemiddelde prijs van 2.50 per kilo, kost dit je nog eens ruim 900 euro. We hebben het dan nog niet over de enorme hoeveelheid kattenbakvulling die nodig is. Natuurlijk komen de medische kosten hier ook nog bij.

Kosten voor de belastingbetaler
Het hebben van een kat kost niet alleen jezelf, maar ook de gemeenschap geld. Dus mensen zonder kat betalen zonder het te weten mee aan jouw huisdier. Wanneer een kat in een boom zit, haalt de brandweer het beestje eruit. Hiervoor zijn gemiddeld tien brandweermannen nodig. Dit kost zo'n 10 miljoen euro per jaar aan belastinggeld. Hierbij komt nog eens 50 miljoen euro voor de verwerking van 150 miljoen kilo kattenbakvulling die alle katten in Nederland samen gebruiken.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 
  Katten in de provincie Utrecht niet kogelvrij
  Boekenkast voor katten
  Kat Larry moet ratten in Downing Street verjagen

Gerelateerd

Asiels zitten tjokvol met ‘internetdieren’

  

In onze shop
Krabpaal karton slang
Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat ...
EUR 19.17
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed