Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Wilde katten Texel worden afgeschoten

 
Post datum: 2/22/2011    2790 keer bekeken   
Bron: Rtv NH 
 
TEXEL - De wilde katten van Texel kunnen nergens meer terecht. De afgelopen weken heeft de Dierenbescherming zestig katten onder kunnen brengen, maar nu zitten alle asiels in de kop van Noord-Holland vol.

Daarom worden verwilderde katten op het eiland afgeschoten. Tot en met woensdag heeft Staatsbosbeheer daarvoor een ontheffing. Wilde katten op Texel worden al jaren afgeschoten in de winter. Ze veroorzaken veel schade in beschermende natuurgebieden op het eiland. Dat erkent ook de Dierenbescherming.

Sinds vorig jaar probeert de Dierenbescherming de wilde katten van afschot te redden, door ze te vangen en onder te brengen in asiels. Zestig verwilderde katten zijn de afgelopen weken gered, maar nu is de opvang vol. Staatsbosbeheer verwacht dat er in totaal dertig katten worden afgeschoten. Na woensdag gaan ze samen met de Dierenbeschermig en de gemeente opnieuw kijken naar de aanpak van het probleem.

 

 
  Expositie 'Katten en Poezen'
  Een kat met overgewicht heeft minder plezier
  Kat loopt in strop en overlijdt

Gerelateerd

Vermiste huisdieren niet altijd terecht door wildgroei sites

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 85 g Gourmet Fisherman's Delights
Gourmet Fisherman~s Delights zijn sappige, kostelijke creaties met vis voor alle volwassen katten met een fijne smaak. De kostelijke recepturen met hoogwaa...
EUR 8.24
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed