Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Expositie 'Katten en Poezen'

 
Post datum: 2/22/2011    3247 keer bekeken    
 
VOORHOUT - Zeven kunstenaars tonen in de maanden februari en maart hun "katten en poezen" in Galerie ART-inez. De galerie staat tot eind maart geheel in het teken van de kat. De titel van deze expositie is dan ook "Als de kat van huis is…..".

Aan deze tentoonstelling doen meerdere kunstenaars uit de regio mee, waaronder de Sassenheimse kunstenares Ivet Thunnissen. Ivet maakt figuratieve keramiek met een geheel eigen signatuur. De thema's vrouwen, dieren (poezen, vissen, vogels) en landschappen vormen de rode draad in haar werk en keren dan ook regelmatig terug. In haar series van katten en katachtigen komt haar affiniteit met deze dieren sterk tot uitdrukking.

Verder zijn er cartoonachtige tekeningen te bewonderen van Hans Duivenvoorden en veel kleurrijke schilderijen met 'kattige poezen' en 'poezelige katten' van Inez Köhler, Klaar Wolff, Marian Glimmerveen, Annelies Witjens en de in Frankrijk wonende Krijn van de Werken. Zijn schilderijtjes van sprookjesachtige figuurtjes zijn met veel aandacht voor detail geschilderd en worden gekenmerkt door zijn humoristische, melancholieke en soms absurde kijk op het leven. De grote verscheidenheid aan schilderijen van deze kunstenaars maakt het bekijken van deze expositie zeker de moeite waard.

De kattenexpositie duurt tot en met zondag 27 maart 2011. Vanwege de grote opkomst bij eerdere exposities weten wij dat er meer dan 250 mensen in de galerie kunnen. De galerie en exposanten nodigen alle belangstellenden van harte uit!

Galerie ART-inez is gevestigd midden in de winkelstraat van Voorhout (Herenstraat 110), recht tegenover de St. Bartholomeuskerk.

De openingstijden zijn: iedere zaterdag van 10-17 uur en iedere zondag van 14-17 uur.

Meer informatie over de galerie vindt u op http://www.art-inez.nl.

 

 
  Een kat met overgewicht heeft minder plezier
  Kat loopt in strop en overlijdt
  Katten moeten aangelijnd

Gerelateerd

Zwerver PoekePoek na maanden weer thuis

Poes duikt weer op na twee maanden in riool

  

In onze shop
IAMS Pro Active Health Kitten & Junior
Met het kwalitatief hoogwaardige droogvoer van IAMS Pro Active Health Kitten & Junior maakt uw kitten een gezonde start in het leven . Daarnaast heeft ...
EUR 64.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed