Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Japans marketingconcept: katten in een koffietent

 
Post datum: 2/16/2011    Door: Kari-Anne Fygi    2539 keer bekeken   
Bron: molblog.nl 
 
In Nederland zijn we bekend met de letterlijke kroegtijgers, katten die heer en meester in sommige cafés zijn, maar in Japan is er iets anders aan de hand.

Sinds een jaar of vijf bestaan daar kattencafés, ‘neko cafés’ (neko is Japans voor kat). Niet heel gek, Japan staat bekend om zijn liefde voor katten, maar de aanwezigheid van poezen in deze cafés heeft een iets andere insteek dan die van de Hollandse knorrige, loslopende kroegkat.

Het marketingconcept van deze neko cafés bestaat uit: geld betalen (ongeveer 9 euro per uur) om in de buurt van de slapende, wandelende, liggende en zittende katten te mogen zijn.

Doelgroep zijn hippe, jonge stellen tussen de 20 en de 30 jaar. Singles komen er ook, maar de cafés richten zich op de stelletjes die vooral in het weekend komen. De singles komen meer gedurende de werkweek.

Maar er is een catch (of eigenlijk juist geen ‘catch’): de katten mogen niet worden wakker gemaakt, meestal niet worden opgepakt of geknuffeld. Aaien mag wel natuurlijk.

 


Lees verder 
  Castratie- en chipactie katten
  Dierenkliniek Enkhuizen vangt toch katten op
  Geld voor kattenopvang

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend

Wilde kat sluipt Nederland binnen

  

In onze shop
Gourmet Perle Kattenvoer 12 x 85 g
Gourmet Perle biedt uw kleine viervoeter nu een unieke en heerlijke smaakbelevenis. Katten staan bekend als echte fijnproevers en hebben daarom het liefst ...
EUR 6.59
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed