Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Mythische katachtige duikt op in MaleisiŽ

 
Post datum: 2/8/2011    2919 keer bekeken   
Bron: Nu.nl 
 
KUALA LUMPUR - Een van 's werelds zeldzaamste katachtigen, de Borneogoudkat, is gefilmd in het Maleisische deel van het eiland Borneo. Dat hebben biologen donderdag bekend gemaakt.

De bijzonder rank gebouwde roodbruine kat werd in 2003 voor het laatst gezien. Voor die tijd werd gedacht dat de soort was uitgestorven. Wetenschappers hebben bijzonder weinig kennis over het dier en zijn leefgewoonten.

De onderzoekers ontdekten twee of drie van de illustere katten op de beelden die gemaakt werden met een zogeheten cameraval.

De ontdekking kwam als een verrassing, omdat de biologen onderzoek deden in een ontbost deel van het oerwoud. Ze wilden weten of zoogdieren daar Łberhaupt kunnen overleven. De beelden werden in 2009 en 2010 gemaakt.

Dat de beelden meerdere dieren toonden, heeft de onderzoekers hoopvol gemaakt over de toekomst van de geheimzinnige Borneogoudkat.

© ANP 

 
  Wethouder Pijl monteert kattenklimtouwen in Hoorn
  Katten zonder zwaartekracht
  Dierenliefhebster opent Pets Place in Huizen

  

In onze shop
30 + 18 gratis! Sheba Cuisine in Saus 48 x 85 g
Sheba kattenvoer in praktische portiezakjes, gemaakt met buitengewoon smaakvolle recepturen. Verwen uw kat met verschillende smaakvariaties, om zo de eetlu...
EUR 19.95
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed