Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Opvangadressen overvol met Texelse 'buitenkatten'

 
Post datum: 1/7/2011    3000 keer bekeken   
Bron: webregio.nl 
 
HEILOO - De Dierenbescherming Noord-Holland Noord zoekt met spoed naar locaties waar moeilijk herplaatsbare katten als ‘buitenkat’ gehouden kunnen worden, bijvoorbeeld bij een boerderij of manege. De katten zijn afkomstig uit Texel. De dieren zouden aanvankelijk afgeschoten worden, maar de Dierenbescherming heeft dit kunnen voorkomen door de dieren op te vangen in haar asielen.

Staatsbosbeheer wilde aanvankelijk de katten in het Nationaal Park Duinen van Texel vangen en afschieten omdat ze schade aan de fauna aanrichten. De Dierenbescherming kwam in het geweer tegen deze dieronvriendelijke methode. In overleg met de gemeente, Staatsbosbeheer en Het Nationaal Park Duinen van Texel heeft de Dierenbescherming als noodoplossing geopperd de dieren op te vangen in haar asielen.
 
Deze winter zijn er tot nu toe al 25 katten op Texel gevangen door Staatsbosbeheer en vervolgens door de Dierenbescherming opgevangen. De vangperiode is nog lang niet afgelopen waardoor de dierenopvangcentra in de regio Noord-Holland Noord overvol dreigen te raken.
 
“Niet alle katten zijn verwilderd en kunnen dus gewoon bij een gezin in huis herplaatst worden. Maar een deel van de katten is wel zonder menselijk contact opgegroeid en daardoor niet sociaal genoeg om in huis herplaatst te worden”, aldus de Dierenbescherming. Voor deze katten wordt nu met spoed gezocht naar locaties waar de dieren als ‘buitenkat’ gehouden kunnen worden. “Het ideaal beeld is dan een boerderij of manege waar de katten hun eigen gang kunnen gaan, maar evengoed de zorg krijgen die ze nodig hebben.”

Alle dieren zijn gecastreerd en gechipt. Mensen die interesse hebben in een Texelse kat kunnen contact opnemen met de Dierenbescherming via het telefoonnummer 072-515 00 71.

 
  Kattenredder zelf in nood
  Vrouw rijdt bewust over katjes heen
  Laat je kat maar gamen op de iPad

Gerelateerd

Nieuwe katten opvangadressen gezocht

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

'Asieldieren moeilijk te krijgen'

Dierentehuis Den Bosch overvol met katten

  

In onze shop
7,5 kg + 2 kg gratis! 9 kg Applaws kattenvoer
Applaws Droog kattenvoer is een uniek compleet voer voor volwassen katten. De droge brokjes simuleren de natuurlijke voeding van wilde katten. Katten zijn ...
EUR 46.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed