Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Ozzy 'dikste kat van Nederland'

 
Post datum: 12/9/2010    4006 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
ZEIST -  De kater Ozzy viel woensdag de twijfelachtige eer te beurt dat hij zich de dikste kat van Nederland mag noemen. Met een gewicht van 10,3 kilo versloeg hij in Zeist de twee andere finalisten van de verkiezing, ZoŽ en Boris. Dat meldde een woordvoerster van de organisatie .

De wedstrijd, die voor het eerst werd gehouden, was georganiseerd omdat miljoenen katten in Nederland te dik zouden zijn. Volgens de Universiteit van Utrecht leidt 40 procent van de Nederlandse huisdieren aan overgewicht. Ze bewegen te weinig en eten te veel tussendoortjes.

Ozzy is ongeveer 4 kilo te zwaar. En hij was al bijna 2 kilo kwijtgeraakt. Hij krijgt als prijs een jaar lang gezond kattenvoer. Alle drie de finalisten ontvangen bovendien een dieetadvies van een dierenarts.

De verkiezing was georganiseerd door een keten van dierenwinkels. Veertig baasjes hadden hun poes of kater aangemeld.

 

 
  Natuurijs niet voor de poes
  Slapende katten moet je niet wakker maken
  Katten zoeken slaapplaats

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend

Wilde kat sluipt Nederland binnen

  

In onze shop
4 tabletten Mansonil All Worm Cat tabletten
Dit is een farmaceutisch product. Grondworm- en lintwormmiddel voor katten. Voor de behandeling van menginfestaties van rondwormen en lintwormen verooryaak...
EUR 13.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed