Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten in Lonneker niet meer veilig

 
Post datum: 12/1/2004    Door: admin    2126 keer bekeken    
 
Lonneker - katten zijn in Lonneker en omgeveing opnieuw niet veilig. na een hausse in november vorig jaar zijn er de afgelopen weken weer verdachte strefgevallen gemeld.

Regionaal inspecteur van de dierenbescherming bram Schippers roept de inwoners van Lonneker op een eind te maken aan het doden van katten. Vele tientallen dieren legden de afgelopen jaren het loodje. In geen enkel ander deel van de gemeente Enschede is sprake van een degelijke grote sterfte.

Vorige week stond opnieuw een boze brief in het dorpsblad Op en Um'n Bult, gericht aan "Kattenhaters in Lonneker". Annemarie Mooyweer van de Oldenzaalsestraat 890 meldt de dood van haar twee katten in drie weken tijd. Minstens één is vergiftigd. Het dier kwam voor z'n streven nog aanlopen met een vreemde dikke buik. 'Een kat is van oorsprong een roofdier en hoef je niet vast te zetten', houdt ze de doders voor. Klopt, zegt bram Schippers. Volgens het Honden - en kattenbesluit van 1988 zijn katten net als vogels vrije dieren en hebben andere dan de eigenaren niet het recht ze te vangen. 

'Ook wij van de Dierenbescherming mogen ze niet vangen, tenzij het om zwerfkatten gaat. In geval van overlast kunnen we wel een vangkooi plaatsen, maar als de eigenaar van het dier zich meldt, dan moeten we de kat teruggeven.

Hij roept mensen die mogelijke overlast ondervinden op om de zaak in der minne te schikken en niet achterbaks toe te slaan. Volgens Schippers gaathet in Lonneker vrijwel steeds om vergiftigingen, mogelijk ook door mensen die gif strooien tegen ratten. Dat maakt rechtstreekse verdenking lastig. Zowel hij als de wijkagent houden de zaak sinds vorig jaar nauwlettend in de gaten.  Hij adviseert eigenaren van dode katten deze niet te begraven maar eerst door de dierenbescherming te laten onderzoeken.

 
  Tijger meest populaire kattennaam
  Koffie uit kattenpoep: te duur om echt van te genieten.
  Wees een Sint voor de asieldieren!

Gerelateerd

Negen katjes weer veilig terug bij baasje

Katten hun leven niet veilig in Wamel

Ik kan het niet verdragen opnieuw een kat te verliezen

Dierenasiel houdt opnieuw chipactie

  

In onze shop
6 x 50 g Sheba Fresh & Fine Gevogelte variatie
Sheba Fresh & Fine natvoer voor katten wordt alleen bereid met de beste ingrediënten en biedt iedere dag opnieuw een culinaire hoogstaande traktatie. ...
EUR 2.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed