Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kat is een voorzichtige drinker

 
Post datum: 11/17/2010    Door: Caroline Hoek    2453 keer bekeken   
Bron: Scientas.nl 
 
Een kat staat bekend om diens evenwicht en gratie. Uit onderzoek van wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology blijkt nu dat die eigenschappen ook gelden voor de manier waarop het dier drinkt. In tegenstelling tot aartsvijand de hond werkt een kat vloeistoffen uitzonderlijk voorzichtig naar binnen.

In 1940 maakte een Amerikaanse wetenschapper al een video waarin te zien was hoe de kat precies dronk. Het dier stopte zijn tong recht naar beneden in de bak. Het topje van de tong was hierbij een beetje naar achteren gekruld zodat deze de vloeistof als eerste raakte. Maar de wetenschappers van MIT wilden meer weten.


Lees verder 
  Dierenbescherming waarschuwt voor vergif
  Castratie-sterilisatie actie voor katten
  Familie wil eigen katje terug uit asiel

  

In onze shop
Almo Nature Green Label Filets in pouch 12 x 55 g
Verse stukken vlees en vis, die oorspronkelijk voor menselijke constumptie bestemd waren, maken dit supplementvoer een bijzonder smaakvolle en voedingsrijk...
EUR 10.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed