Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Familie wil eigen katje terug uit asiel

 
Post datum: 11/15/2010    Door: ODEKE DE JONG    2980 keer bekeken   
Bron: Almere vandaag 
 
ALMERE - Jeanette Robben zit met haar handen in het haar. Voor de kinderen had zij twee kleine kittens in huis genomen, maar er is er nog maar één in huis.

De tweede zit nu in het asiel. Het beestje was aan de aandacht van het gezin ontsnapt en werd door een buurman naar het asiel gebracht. Niet zo handig misschien, omdat Robben de kitten pas meekrijgt als zij de rekening betaald. En die is inmiddels al opgelopen tot honderd euro. En dat geld heeft het gezin op dit moment niet.

Wie zijn weggelopen kat kwijt is en deze terugvindt in het asiel moet kosten betalen. ,,We rekenen pensionkosten, per dag acht euro, maar we rekenen ook de inentingen die wij de beestjes geven. Ook worden de katten bij ons gesteriliseerd. Dan loopt het vanzelf op, zeker als je de kat niet snel komt ophalen", verklaart Margreth Jansen van Dierenasiel Almere.

Het gezin kwam er via de buurman achter dat de kitten, met de naam Katje, in het asiel was beland. ,,We waren een dagje weg. De buurman had eerst met het beestje aan de deur gestaan, toen bleek dat wij er niet waren is hij naar het asiel gegaan. Ik weet niet zo goed waarom hij het beestje niet even binnen heeft gehouden. Later is hij ons komen vertellen waar Katje was. De kinderen zijn er heel verdrietig over."

Katje was niet gechipt en de medewerkers van het asiel konden niet zien van wie hij was. Jansen zegt dat zij direct heeft geadviseerd om de kat op te komen halen. ,,Dat is niet gebeurd en dan loopt de rekening door. Dat is echt heel spijtig, maar wij maken ook kosten."

Een betalingsregeling zit er volgens Jansen niet in. ,,Daar hebben wij hele slechte ervaringen mee. Mensen beloven van alles en betalen uiteindelijk niets. Dus dat kan gewoon echt niet. Als de familie in ieder geval met zestig euro komt, kunnen we wel verder praten."

 
  Op zoek naar de dikste kat van Nederland
  Katjes met spierziekte vallen voortdurend om
  Kat verblijft drie weken in afgesloten auto

Gerelateerd

Kat redt familie uit brandend huis

Kat redt familie uit brandend huis

Dierenbescherming heeft handen vol in zomer

Huisdier soms geliefder dan familie en vrienden


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 12/16/2011 7:11:04 PM   Gepost door: Brui5535
Met verbazing lees ik dit! Vraag mij af waar het asiel mee bezig is, zijn ze wel zo begaan met het Dier. Als dit zo was, ben je blij dat het Baasje zich meldt zo het dier weer naar quotHuisquot kan Zijn Thuis is niet het Asiel! Dan Kinderen zoveel verdriet bezorgen door het Katje te houden op een plek, wat een Nood Plek is. Of is het Asiel ook alleen maar met Geld bezig en Niet met het Dier ! Het is niet te geloven dit Asiel Breng het Kitten terug - Terug Naar Zijn Thuis !

  

In onze shop
Orijen Cat & Kitten Kattenvoer
Orijen Cat & Kitten Kattenvoer is opgericht door een familie in Alberta, Canada. Het bedrijf maakt enkel gebruik van verse Canadese ingrediënten voor ...
EUR 52.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed