Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katjes met spierziekte vallen voortdurend om

 
Post datum: 11/4/2010    4237 keer bekeken    
 

De jonge katten in onderstaande video lijden aan congenitale myotonie, een zeer zeldzame erfelijke spieraandoening die hen soms tijdelijk verlamt bij plotselinge bewegingen of geluid. Zodra een spelt valt, vallen ze ook. De ziekte wordt door een genetische mutatie veroorzaakt, en komt zeer zelden voor bij katten en honden. Bij geiten wordt deze aandoening vaker geconstateerd.

De twee katjes, Charlie en Spike, kunnen lopen, maar niet rennen of springen. Ook spelen gaat moeizaam. Dat leidt zowel tot zielige als grappige situaties.Beide katjes zijn inmiddels overleden zo verteld de geschokte eigenaar in de beschrijving van zijn video.

 
  Kat verblijft drie weken in afgesloten auto
  Schot uit luchtbuks breekt poot kat Sportdorp
  Amsterdamse kat heet Gizmo of Sushi

Gerelateerd

Honden en katten lijden niet onder recessie

Oscar en Fleur vallen in de prijzen!

Burgemeester adopteerd tijdelijk een kitten

  

In onze shop
Gemengd Probeerpakket 10 kg Pro Plan Droogvoer + 6 x 85 Natvoer
De natuur heeft uw kat met vier belangrijke beschermingssystemen uitgerust. Zij werken samen ter bevordering van zijn gezondheid en welzijn: huid en vacht,...
EUR 59.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed