Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Vlekken en strepen van wilde katten verklaard

 
Post datum: 10/29/2010    Door: Dennis Rijnvis    2482 keer bekeken   
Bron: Nu.nl 
 
AMSTERDAM – Wetenschappers hebben een verklaring gevonden voor de patronen van vlekken of strepen waarmee de vacht van veel wilde katten is bedekt.
 
Wilde katten die in een dichtbegroeide omgeving leven, zoals luipaarden, hebben relatief vaak een complex patroon van vlekken op hun vacht. Dit suggeert dat een vlekkenpatroon zorgt voor de beste camouflage in dicht beboste gebieden.

Katachtigen met een gestreepte vacht, zoals tijgers, leven juist vaker in het hoge gras. Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit van Bristol in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door het uiterlijk van 35 verschillende soorten wilde katten in kaart te brengen en dat af te zetten tegen de leefomgeving en het gedrag van de dieren.

“De methode die we hebben ontwikkeld biedt op veel verschillende niveaus inzicht in het camouflagepatroon  van wilde katten”, verklaart hoofdonderzoeker Will Allen op nieuwssite Physorg.com. “We gaan deze methode in de toekomst ook toepassen op de vachten van andere diersoorten.”


Lees verder 
  Anderhalf uur oude kitten aan lot overgelaten
  Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet
  Stewie is langste kat ter wereld

Gerelateerd

Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Koppen van katten gevonden in Helmond

Poezenboot Amsterdam is overvol

Katvan 400 jaar gevonden in muur

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Solitaire
Solitaire is al sinds lang een alom gewaardeerd spel, waarmee we urenlang kunnen spelen. Biedt uw huiskamertijger hetzelfde speelplezier met het kattenspee...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed