Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Wie niet goed hoort, ziet beter

 
Post datum: 10/20/2010    2456 keer bekeken   
Bron: faqt 
 
Een stel dove katers bewijst dat het brein een gebrek aan het gehoor kan compenseren met beter gezichtsvermogen. Bij doofheid reorganiseert het brein namelijk zichzelf voor beter zicht. Vooral beweging en overzicht worden “ge-upgrade”, zo hebben wetenschappers van University of Western Ontario ontdekt.

“Het heeft allemaal te maken met overleven”, legt onderzoeker Stephen Lomber uit, die zijn bevindingen in Nature Neuroscience publiceert.

Het idee was altijd dat het volwassen brein weinig flexibel is, maar in geval van nood blijken hersenen toch beter in staat zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden dan gedacht. Maar ook katten (en mensen) die al vanaf hun geboorte doof zijn, hebben een beter gezichtsvermogen dan hun horende vrienden.


Lees verder 
  Levend gekookte kat nieuwste delicatesse
  77 Katten in twee auto's
  Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Gerelateerd

Kittens dood door gebrek aan plek

  

In onze shop
Versele-Laga katten oogverzorgingslotion
Katten zijn afhankelijker van hun gezichtsvermogen dan wij mensen. Het oog van de kat is een zeer gevoelig orgaan welke veel zorg en aandacht nodig heeft. ...
EUR 5.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed