Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

 
Post datum: 10/15/2010    Door: Thijs Papôt    2730 keer bekeken   
Bron: Wereldomroep 
 
Een nest jonge katten uit het riool vissen, een verwaarloosde hond of illegale slang van zijn eigenaar bevrijden. Volgens het nieuwe regeerakkoord krijgt Nederland op korte termijn een telefonisch meldpunt voor dierenleed én een heuse dierenpolitie. Typisch iets voor moralistisch Nederland, vindt cultuurfilosoof Paul Cliteur.

Dieren hebben rechten, en de naleving daarvan moet gehandhaafd worden, vindt de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Een speciale dierenparagraaf in het nieuwe regeerakkoord voorziet daarom in de aanstelling van tenminste 500 politieagenten die zich speciaal moeten bezighouden met het controleren op en bestrijden van mogelijk dierenleed. Een beetje zoals in het populaire televisieprogramma 'Animal Cops', waarin Amerikaanse agenten zich inzetten voor het bestrijden van dierenleed.

Het plan komt uit de koker van de Partij voor de Vrijheid, die de nieuwe regering gedoogsteun verleent. De partij krijgt vooral publiciteit vanwege het uitgesproken felle anti-islam standpunt. Toch blijkt de PVV zich over meer zaken druk te kunnen maken, en wel zozeer dat het expliciet in het regeerakkoord is opgenomen. Niet uit angst dat schapen 'halal' op een naar het oosten gericht balkon worden geslacht. De partij bekommert zich al langer om dierenrechten.


Lees verder 
  Politie wil info over vergiftiging
  Slechts een op de vijf katten geregistreerd
  Kat koopt musicalkaartjes

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald

Proef met dierenpolitie in Capelle

Drie verwaarloosde katten aangetroffen

  

In onze shop
Applaws in Gelei Kattenvoer 6 x 70 g
Applaws kattenvoer in gelei is smakelijk supplementvoer voor volwassen katten, dat voor 100% uit natuurlijke en allerbeste ingrediënten is bereid. Deze ka...
EUR 6.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed