Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Slechts een op de vijf katten geregistreerd

 
Post datum: 10/14/2010    2880 keer bekeken   
Bron: Hln.be 
 
Slechts een op de vijf levende katten in BelgiŽ is geregistreerd en geÔdentificeerd met behulp van een elektronische chip. Bijgevolg is de stijgende kattenpopulatie in ons land almaar minder te controleren. Dat stelde ID Chips vzw, beheerder van een databank met de gegevens van dieren met een chip.

In 2009 werd de totale kattenpopulatie geschat op 1,84 miljoen. Momenteel dragen in BelgiŽ slechts 80.000 katten een chip rond hun nek. Dat zoveel dieren niet identificeerbaar zijn, stelt allerlei problemen, zegt Michel Schoffeniels, secretaris van ID Chips.
 
Met een identificatiesysteem kunnen zieke dieren opgespoord worden. "Een zieke kat kan verzorgde katten besmetten", aldus Schoffeniels. "Zieke dieren hebben ook een impact op andere dieren waarmee katten zich voeden, zoals vogels en muizen."
 
Een transpondersysteem kan ook de kattenbaasjes meer responsabiliseren, waardoor ze hun huisdieren minder snel in de steek laten, zo meent Schoffeniels. Een ander voordeel van een identificatiesysteem is dat verloren katten makkelijker terug aan de ongelukkige eigenaar bezorgd kunnen worden.
 
Van 1 tot 30 november organiseert ID Chips een sensibiliseringscampagne.
 
ID Chips vzw beheert in ons land een databank met de gegevens van tienduizenden dieren die met een elektronische chip geÔdentificeerd zijn en hun eigenaars. De organisatie is in BelgiŽ bevoegd voor het afleveren van Europese paspoorten voor katten en fretten, die sinds oktober 2004 verplicht zijn voor dieren die met hun eigenaars reizen.

 
  Kat koopt musicalkaartjes
  1700 verwilderde katten doodgeschoten
  Honden beschermen tegen eczema, katten maken het erger

Gerelateerd

Man voert levende katten aan pitbulls

Hulp van elektronische katten en robohonden

Huis vol met dode en levende katten

Amber waarschijnlijk oudste levende kat ter wereld!

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 70 g GimCat ShinyCat Jelly
Probeer de vier lekkere smaken van GimCat ShinyCat Jelly met bijzonder heerlijke stukjes in een lekkere gelei, die daardoor bijzonder sappig en mals zijn. ...
EUR 9.16
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed