Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Honden beschermen tegen eczema, katten maken het erger

 
Post datum: 10/8/2010    2447 keer bekeken   
Bron: HLN.be 
 
Welk huisdier je in huis neemt heeft een invloed op de kansen dat je kind eczema ontwikkelt. Kinderen die allergisch zijn aan honden en met honden samenwonen, hebben minder kans om eczema te ontwikkelen.

Bij katten is het net omgekeerd: kinderen die allergisch zijn aan katten en met katten samenwonen, hebben meer kans om eczema te ontwikkelen dan allergische kinderen in een kattenvrij huis. Bij niet-allergische kinderen is er geen verschil.

Professor Tolly Epstein en zijn collega's bestudeerden 636 kinderen met een hoog risico op het ontwikkelen van astma, allergieŽn en eczema vanaf hun geboorte tot hun vierde verjaardag. Jaarlijks werden ze getest op 17 allergieŽn en werd aan hun ouders gevraagd een vragenlijst in te vullen.


Lees verder 
  Vrouw verdrinkt acht jonge katjes
  Huisdier is echt familielid
  7 katten afgeslacht en gespietst op staak

Gerelateerd

Katten beschermen kinderen tegen allergie

  

In onze shop
3 kg Pro Plan Kitten Rijk aan Kip Kattenvoer
Pro Plan Kitten Rijk aan Kip is een uitgebalanceerd kattenvoer voor kittens (1 tot 12 maanden) maar ook voor drachtige of zogende katten. In het eerste jaa...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed