Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Huisdier is echt familielid

 
Post datum: 10/6/2010    2512 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
83 Procent van de Nederlandse huisdierenbezitters zegt een sterke emotionele band met zijn dier te hebben. Voor honden en katten is dat zelfs 90 en 94 procent. Voor meer dan 60 procent betekent Bobbie of Tommy minstens zo veel als een familielid.

Uit het onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat de band met huisdieren sociale verbanden vervangt. Dat verklaart ook waarom ruim driekwart van de 300 ondervraagde huisdierenbezitters tegen zijn huisdier praat. Een op de zeven zegt zelfs dat zijn huisdier hem beter begrijpt dan zijn partner. Een van de ondervraagden zei: ”Ik praat met mijn kat over van alles, bijvoorbeeld als ik niet lekker in mijn vel zit.”

Verrassend genoeg blijkt dat een huisdier vooral een goede vervanger is van kinderen, en niet zozeer van een partner. Mensen zonder kinderen hebben een sterkere band met hun huisdier. Hun dier slaapt vaker bij hen in bed (30%, tegenover 17% van de mensen met kinderen), ze vieren vaker de verjaardag van hun dier, en ze zeggen bijna twee keer zo vaak dat hun dier hen beter begrijpt dan hun partner.

60 Procent van de dierenbezitters zegt dat zijn huisdier het aanvoelt als het baasje ongelukkig is. En dat kan ook wel eens kloppen. Uit onderzoek van TNS NIPO onder duizend huisdierenbezitters blijkt dat bijna tachtig procent van de Nederlandse hondenbezitters de ervaring heeft dat zijn viervoeter hem begrijpt.

 
  7 katten afgeslacht en gespietst op staak
  'Onvoorwaardelijke liefde voor dieren'
  Waarom brult een leeuw en miauwt een wilde kat?

  

In onze shop
20 l Cat's Best Nature Gold Kattenbakvulling
Cat~s Best Nature Gold Mini Power Pellets is een kattengrit speciaal ontwikkeld voor langharige katten, de korrels blijven namelijk niet in hun vacht hange...
EUR 16.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed