Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

'Onvoorwaardelijke liefde voor dieren'

 
Post datum: 10/6/2010    2744 keer bekeken   
Bron: Destadgorinchem.nl 
 
GORINCHEM – Al vijfentwintig jaar is asielbeheerder Cora Rikkelman het gezicht van het Regionale Dierenasiel/Dierenpension aan de Haarweg in Gorinchem. Vanaf de allereerste dag heeft het belang van de dieren, die aan haar zorgen werden toevertrouwd, voorop gestaan. Zij leidt het asiel met strakke hand en wie een dier uit het asiel wil meenemen wordt grondig aan de tand gevoeld over zijn beweegredenen. Ook wordt zorgvuldig bekeken of de match tussen mens en dier de juiste is. De Stad Gorinchem ging op zoek naar de vrouw achter de asielbeheerder. Het werd een lang gesprek waarin verschillende emoties om voorrang streden. Haar belangrijkste drijfveer? Een onvoorwaardelijke liefde voor de dieren!

Op een mooie najaarsavond rijden we over de Haarweg naar het asiel waar het rond half zeven 's avonds rustig is. Alleen een korte blaf van een enkele hond verbreekt de stilte. ,,Ze zijn allemaal moe van het spelen," glimlacht Cora. De laatste vrijwilligster gaat naar huis en we zoeken een plaatsje aan de tafel vol spullen die klaarliggen voor de collecte en de Open Asieldag.

Heb je de liefde voor de dieren van huis uit meegekregen?
,,Mijn grootouders van mijn moeders kant hadden altijd dieren. Als we gingen wandelen ging er altijd een tasje brood mee voor het paard en de eenden. De katten hoorden bij het gezin en aten gewoon met de pot mee. Ook mijn ouders hebben altijd katten gehad."

Hoe combineer je dit werk met je privé situatie?
,,Ik ben getrouwd met Luuk Baks. We kennen elkaar al meer dan vijfentwintig jaar, dus hij heeft de ontwikkeling van het asiel helemaal meegemaakt. In het asiel doet hij de 'mannenklussen'. Als we iets 'op z'n dames' in elkaar zetten kan dat zijn goedkeuring niet altijd wegdragen. Gelukkig begrijpt hij net als de familie en vrienden dat ik geen gewone kantoorbaan heb. In drukke tijden, zoals kort geleden met de hondjes die langs de A15 waren gevonden, word je geleefd. Op een verjaardag kun je voor een calamiteit gebeld worden door de dierenambulance, politie of brandweer. Het thuisfront moet er dan wel voor honderd procent achter staan."


Lees verder 
  Waarom brult een leeuw en miauwt een wilde kat?
  Katten redden meisje van brand
  Overschot aan katten in asiel Beilen

  

In onze shop
Valeriaan-Kattenspeelkussen Patchwork-Uil
Het kussen met de welzijns-geur wordt snel de lievelingsvriend van uw kat! De zachte stof is met veel dinkel en 8 gram hoogwaardige valeriaan gevuld. De aa...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed