Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Mantelzorg katten fungeert als indicatie

 
Post datum: 9/17/2010    Door: Saskia van Kuik    2376 keer bekeken   
Bron: Den Helder actueel 
 
Den Helder – Wethouder Wiltrude Turnhout gaf donderdagmiddag het startsein voor het project ‘Mantelzorg voor katten’. Beleidsmedewerker van de gemeente Aafke Langedijk schreef de nota dierenwelzijn en initieerde het project. Zij gaf aan dat de mantelzorg voor huisdieren ook functioneert als hulpindicator voor de mensen die de dieren houden.

“Uit nationaal en internationaal onderzoek blijkt dat dieren een positieve invloed hebben op het welzijn van ouderen. Een dier kan de leegte opvullen en houdt oudere mensen actief. Maar wat nu wanneer voor kortere of langere tijd een oudere niet zelf voor het dier kan zorgen of een operatie uitstelt, omdat ze de kat niet alleen kunnen laten? Dan komen in Den Helder vanaf nu de vrijwilligers van de Kattenboet in actie, onder de paraplu van de vrijwilligerscentrale. Ik wens de vrijwilligers veel succes en plezier toe bij hun zinvolle werk.”

Met deze woorden gaf wethouder Turnhout bij Hotel Wienerhof het officiële startsein, waarna zij samen met Langedijk symbolisch een paraplu opende met daarop de tekst: Mantelzorg voor katten. “De paraplu’s zijn speciaal hiervoor ontworpen door Style Design”, liet Hetty Tigchelaar weten.

Lees verder 
  Katten verwoesten huis: 39.000 euro schade
  Minder dieren achtergelaten in asielen
  Kittens willen de wereld ontdekken

Gerelateerd

Turkije’s ‘Van katten’ mascotte Basketball 2010

Poes uit Den Helder zwerft in Plymouth

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 12.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed