Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

SP: Help overvolle dierenasielen

 
Post datum: 9/8/2010    2548 keer bekeken   
Bron: sp.nl 
 
Tijdens de afgelopen zomerweken zijn de verschillende dierenasielen in de regio weer overvol geraakt. De SP wil dat de gemeente de dierenopvang in de zomermaanden extra steunt. Ook wil de partij dat de gemeente het promoot om honden en katten te laten chippen. SP-raadslid Josine Strörmann: “Met een chip zijn de baasjes beter te traceren en dat scheelt een hoop dieren- en mensenleed én geld.” Ook de voorlichting aan aspirant-kopers van huisdieren kan veel beter dan op dit moment.

In de vakantietijd dumpen veel mensen hun huisdieren: katten, honden, konijnen, cavia’s etc. in bos en park. Dit doen ze vanwege de hoge kosten voor een pension en het gebrek aan logeerruimte voor de dieren bij het asiel. De SP wil dat de gemeente bijspringt in de drukke zomermaanden. Strörmann: “Het is belangrijk dat de asielen in Rotterdam ook in de vakantieperiodes over voldoende capaciteit aan opvang beschikken.”


Lees verder 
  Kat in de kliko
  Najaars sterilisatie- en castratieactie
  Tijgertje blijft favoriete kattennaam

Gerelateerd

Opvangadressen overvol met Texelse 'buitenkatten'

Kat vat vlam tijdens diner

Dierentehuis Den Bosch overvol met katten

Hoorns dierenasiel overvol met jonge katjes

Helft dierenasielen heeft wachtlijst

  

In onze shop
Faelis Menu Probeerpakket Kattenvoer 8 x 200 g
Terra Faelis Vlees-Menu in praktische 8 x 200 g Probeerpakket is een volwaardige huisgemaakte maaltijd voor katten van natuurlijke en kwalitatief hoofwaard...
EUR 18.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed