Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Poezen opgepakt op Bestevaer

 
Post datum: 8/4/2010    2034 keer bekeken   
Bron: Echo 
 
HUIZEN - Tijdenlang vroeg Patrcia Gielen zich af hoe ze toch aan de rode kringen op haar arm kwam. Een paar weken geleden viel het kwartje: ze had last van ringworm. En ze weet het zeker: de veroorzaker daarvan zijn de katten uit de buurt.

Die lijden allemaal aan kattenschimmel, zo heeft ook de dierenambulance inmiddels bevestigd. De schimmel kan overspringen op mensen en heet dan ringworm. De dierenambulance is samen met de diereninspectie in actie gekomen om de grote aantallen poezen in de omgeving Prines Irenestraat/Bestevaer in te dammen. Volgens een woordvoerster zijn er al heel wat beesten opgepakt, al weet ze niet precies hoeveel. De dieren waren eigendom van een buurtbewoner.

Volgens Patricia zorgt zij niet goed voor haar huisdieren. Ze lopen vaak scheef of hebben last van slijmerige ogen. Ook de diereninspectie vond ingrijpen noodzakelijk. Patricia en haar gezin hebben tegelijk ook medelijden met de poezen. En van haar kinderen heeft daarom samen met vrienden een collecte gehouden. Dat geld, 120 euro, is inmiddels overhandigd aan het dierenasiel. Daar zijn ook de poezen beland die zijn opgepakt. Het asiel kan het geld dan weer gebruiken om de katten te steriliseren of te castreren. Volgens de eigenaresse valt de overlast reuze mee. Zij vindt dat ze door de buurt gepest wordt. Ze zegt dat ze nu nog maar vier poezen heeft.

 
  Succesvolle actie Jumper Assen
  Katy Perry lanceert parfum
  Alle hulp blijft welkom voor de Poezenboot

Gerelateerd

Ruw opgepakt en in auto gestopt

Bejaarde man opgepakt voor dierenmishandeling

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 12.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed