Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

As britse kat levert 1000 euro op

 
Post datum: 8/1/2010    2197 keer bekeken   
Bron: z24.nl 
 
De as van de kat Frisky, die jarenlang figureerde in de Britse soapserie Coronation Street, heeft omgerekend 1000 euro opgeleverd bij een veiling.

Frisky werd in 1990 boven vijfduizend andere katten verkozen om op te treden in de openingsscènes van Coronation Street, en was gedurende duizend afleveringen een boegbeeld van de serie.

De kat overleed in 2000 op 14-jarige leeftijd. Eigenaar John Rimington heeft Frisky vaak ingezet voor goede doelen, en wilde nu ook de houten urn met bronzen opschrift, inclusief de as, van de hand doen.

Veilinghuis Dominic Winters Auctioneers rekende vooraf op een opbrengst van circa 150 pond, maar dat werd uiteindelijk 844 pond, zo meldt Sky News. De identiteit van de koper is onbekend.

"Frisky was niet alleen een van de bekendste katten van Engeland, maar stond ook symbool voor een van de populairste soaps van het land", aldus de woordvoerder van het veilinghuis.

 
  Spijkerbroeken voor tijgers in Emmen
  Huisdieren reizen eerste klas
  Poezenboot Amsterdam is overvol

Gerelateerd

Kat Larry moet ratten in Downing Street verjagen

Gebrekkige verzorging kat levert boete op

Nieuwe poes op Downing Street

Kattenbeet levert 122.000 dollar op

  

In onze shop
Porta 21 Holistic Cat kip & rijst Kattenvoer
Porta 21 Holistic Cat kip & rijst is een gezond, volwaardig en natuurlijk kattenvoer in super premium-kwaliteit. Porta 21 Holistic Cat kattenvoer biedt...
EUR 13.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed