Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Rusthuis haalt paarden en biggen in huis

 
Post datum: 4/30/2005    Door: admin    3213 keer bekeken   
bron link 
 
BEERSEL - Het rusthuis De Ceder in Beersel had gisteren verdacht veel weg van een boerderij of een dierentuin. In het park dartelden paarden, biggetjes en geitjes rond, terwijl in de animatielokalen van het rusthuis schildpadden, vogels, poezen en honden zich al dan niet gewillig lieten aaien en vastpakken.

Eén ding was zeker: de meeste bewoners van het rusthuis genoten van deze dierendag en voelden zich plots enkele jaren jonger.

,,De meeste van onze bewoners kunnen zelf niet meer naar buiten. Daarom proberen we de buitenwereld naar binnen te brengen. We doen dit door scholen uit te nodigen of verenigingen die samen met onze bewoners iets komen doen. Maar deze keer wilden we het eens met dieren proberen'', vertelt animator Veerle Cornelis. ,,Veel van onze bewoners hadden vroeger ook huisdieren maar hebben dit allemaal moeten achterlaten toen ze naar het rusthuis kwamen. Het is opmerkelijk hoe dieren mensen terug doen opleven''. Voor de organisatie van de dierendag kregen de animatoren Veerle Cornelis en Griet Deboitselier hulp van leerlingen uit de afdeling verzorging van het Halse Heilig-Hartinstituut. Ze brachten zelf wat dieren mee. Maar ook het personeel en familie werd gemobiliseerd zodat de dierendag gisteren uitgroeide tot een bont kakelend evenement.

,,Weet je dat het jaren geleden is dat ik nog eens een poes geaaid heb'', vertelt een dame van in de tachtig. ,,Ik had vroeger altijd katten. Ik was bijna vergeten hoe zacht die pels is en hoe poezen kunnen spinnen''.

Even een paard aanraken of een hond bestuderen: het deed de namiddag voorbij vliegen. Zelfs de kip van één van de personeelsleden ontsnapte niet aan de nodige aandacht.

,,Het heeft een positief effect op onze senioren'', aldus nog Veerle Cornelis. ,,Zelfs mensen die we anders met niets nog kunnen motiveren om het bed uit te komen, waren er vandaag bij''. Het initiatief vraagt om herhaling.
 
  Bijna helft van zwerfkatten sterft een zachte dood
  Actie castratie katten succes
  Beheerder dierenopvang noemt aanval kat zeer uitzonderlijk

Gerelateerd

Muizen verdacht van brand bij katten

  

In onze shop
Herrmanns Vlees Puur Hondenvoer 1 x 400 g
Herrmanns hondenvoer biedt een evenwichtige, gezonde en soortgerechte natvoeding voor alle honden, waarbij de ingrediënten grotendeels van beste, gecertif...
EUR 2.79
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed