Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

90% van de honden en katten zijn onverzekerd

 
Post datum: 7/16/2010    1561 keer bekeken    
 
AMSTERDAM -  Honden en katten kunnen, net als mensen, ziek worden en ernstige of minder ernstige aandoeningen oplopen. Toch zijn huisdieren niet altijd zeker van goede zorg wegens de hoge kosten.

Nederlanders zijn verzekerd van uitstekende medische zorg maar voor honden en katten is dit vaak niet goed geregeld. Zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van huisdierenverzekeraar De Nationale. Daaruit blijkt dat negen van de tien (88%) honden en katten niet verzekerd is tegen ziektekosten. Ook blijkt dat maar liefst 86% van de ondervraagde honden- en kattenbezitters zijn hond of kat als onderdeel van het gezin beschouwd. Maar qua gezondheidszorg komt de hond of kat er dus bekaaid vanaf.

Kirsten Visser, Adviseur en Paraveterinair Schadebehandelaar bij De Nationale, zegt: “De diergeneeskunde heeft grote sprongen gemaakt in de afgelopen jaren. Dieren kunnen nu, net als mensen, tegenwoordig met een MRI-scan worden onderzocht op bijvoorbeeld tumoren. Het verontrust mij, dat mensen hun huisdier niet laten behandelen of onderzoeken vanwege de hoge kosten. Met een huisdierenverzekering is het wel betaalbaar en kunnen mensen hen wel die goede zorg geven."

Volgens Niels Neessen, Manager Marketing en Communicatie van De Nationale, maken honden- en katteneigenaren een financiële afweging wanneer hun hond of kat ziek wordt. “Natuurlijk willen zij het beste voor hun dier. Maar als blijkt dat de hond of kat een MRI-scan moet ondergaan – waarvan de kosten zo’n 800 euro zijn – gaat men twijfelen. Terwijl een hond of kat voor een relatief laag bedrag gewoon tegen vrijwel alle ziektekosten is te verzekeren. Daarmee kun je dergelijke plotselinge hoge uitgaven voorkomen.”

 
  Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi
  Sterilisatie van huiskatten verplicht in België?
  Dierenarts behandelt vooral ogen en oren

Gerelateerd

Een kat met overgewicht heeft minder plezier

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

"En de kat zelf? Die vindt het minder prettig"

'Katten maken mensen gek'

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed