Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Sterilisatie van huiskatten verplicht in België?

 
Post datum: 7/15/2010    2176 keer bekeken    
 
De Belgische organisaties Gaia, de Blauwe Wereldketen en Animaux en Péril eisen dat sterilisatie of castratie van huiskatten verplicht moet worden. In de Belgische asielen zaten vorig jaar meer dan 36.000 katten, waarvan meer dan 24.000 zwerfkatten. De zwerfkatten komen voort van niet-gesteriliseerde of niet-gecastreerde huiskatten.

“Je huiskat steriliseren of castreren is een kwestie van verantwoord omgaan met je huisdier en moet een burgerplicht worden”, aldus Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch. De Raad voor Dierenwelzijn adviseert gemeenten om een sterilisatiebeleid uit te voeren bij zwerfkatten en huiskatten verplicht te laten steriliseren en verplicht identificatie te laten dragen.

 
  Dierenarts behandelt vooral ogen en oren
  Kat loopt 3000 kilometer naar zijn baasje
  Kat Oscar krijgt speciale prothesen na ongeluk

Gerelateerd

Alle Belgische katten in 2016 gesteriliseerd

Speciale chip en sterilisatie actie in Helmond

70.000 katten en honden opgevangen in Belgische asielen

D66 Alphen wil katten en honden verplicht chippen


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 11/12/2010 1:24:00 AM   Gepost door: Rudy
mensen als die van gaia zouden ze best ook maar castreren geef het dier een prikpil dan zal er later geen botontkalking ontstaan op veel te jonge leeftijd de kater die laat je maar lopen hij kan immers niets aanvangen tussen al die pil nemende kattinnen anders komt het kweken van katten enkel in de handen van brood kwekers en deze zullen absurde prijzen beginnen vragen voor een dier.een chip in de kat zie ik zeker zitten te meer als ze verloren raakt dat je ze nog terug kan krijgen en mensen die een dier aankopen en het nadien ergens dumpen dat deze op een zwarte lijst komen.

  

In onze shop
4 kg Royal Canin Kitten Sterilised Kattenvoer
Voor de sterilisatie/castratie is de stofwisseling van de kat op voeding met een vrijwel constant energiegehalte ingesteld. De kat eet zoveel tot haar ener...
EUR 24.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed