Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kat Oscar krijgt speciale prothesen na ongeluk

 
Post datum: 7/7/2010    2526 keer bekeken   
Bron: Gazet van Antwerpen 
 

Andere katten zullen misschien wat vreemd opkijken als ze de Engelse kat Oscar binnenkort tegenkomen. Het dier is namelijk het eerste ter wereld dat rondloopt met bionische achterpootprothesen.

Oscar verloor een tijd geleden zijn twee achterste poten toen hij in het veld werd overreden door een maaimachine. Het dier werd onmiddellijk naar een dierenarts gebracht. Die kon maar één oplossing bedenking: bionische prothesen. Dankzij een speciale techniek groeien de pootjes uit kunststof vast aan de botten van het dier. Hierdoor kan de 2,5 jaar oude Oscar opnieuw naar believen rondlopen.

Noel Fitzpatrick, de arts die de prothesen bij Oscar aanbracht, spreekt van een doorbraak. Volgens de man kan de combinatie van biologie en techniek namelijk in de toekomst ook veel betekenen voor mensen met geamputeerde ledematen.


 
  Poezen blij met kneuzen en knarrenweek
  Zwerfkatten Woudenberg gecastreerd
  Taethi uit Zijtaart is Europees Kampioen

Gerelateerd

Nieuwbouw dierenasiel binnenkort geopend

,,We bieden meer dan andere kattenhotels'

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed