Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

 
Post datum: 6/29/2010    3259 keer bekeken   
Bron: Hoog en Laag 
 
RENKUM - Dierentehuis de Hof van Ede heeft het ruimtegebrek voor de opvang van zwerfkatten en kittens opgelost. ,,We hebben de kantine opgeofferd en omgebouwd tot een grote groepsruimte voor katten", aldus Hanneke van Schaik, manager Hof van Ede.

Het dierentehuis kampt al jaren met een tekort in het hoogseizoen aan opvangmogelijkheden voor met name katten. Zeker nu ook de zwerfdieren uit de gemeenten Wageningen en Renkum naar de Hof van Ede komen. Van Schaik: ,,Uitbreiding met extra gebouwen behoort helaas niet tot de mogelijkheden, omdat het bestemmingsplan dit niet toelaat. Vandaar dat de kantine opgeofferd is." Met de ingebruikname van een nieuw groot kattenverblijf is de opvang van de vele zwerfkatten en kittens ook tijdens de drukke zomermaanden gewaarborgd.

Huib Jansen, voorzitter van het bestuur, vertelt dat vorige maand duidelijk werd dat het asiel de Wagenrenk in Wageningen definitief niet meer open zou gaan. ,,Dat betekent dat de zwerfdieren uit de gemeenten Wageningen en Renkum in ieder geval de komende vijf jaar allemaal naar Ede komen. In 2009 werd in de zomermaanden het kantoortje uit nood nog omgebouwd tot tijdelijk kittenverblijf. Nu er definitief een einde is gekomen aan de onduidelijkheid van het wel of niet meer in gebruik nemen van asiel de Wagenrenk zijn er direct maatregelen genomen om structureel het tekort aan opvangplaatsen met name in de zomermaanden op te heffen."
Lees verder 
  Wilde katten vergiftigd om bedreigde papegaai
  Zwerfkatten in Woudenberg
  Nieuwe katten opvangadressen gezocht

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

Stichting Zwerfkatten blij verrast

  

In onze shop
Hill??s Feline Ideal Balance 1.5 kg + 500 g gratis!
Hill??s Feline Ideal Balance is een speciaal droogvoer voor katten. Door het evenwichtige aandeel voedingsstoffen kan dit compleetvoer de vitaliteit en de ...
EUR 17.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed